Simsar Tweet Attı, Bitcoin Dibi Gördü!

Bitcoin fiyatları üzerinde yaşanan gelişmeler her gün gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Adeta döviz kurları ve altın fiyatları gibi yatırımcısı olmayan kişilerin de yakından takip etmekte olduğu Bitcoin, Jpaonya’daki bir simsarın attığı Tweet sonrasında tam yüzde 10 oranında değer kaybetti.

Geçtiğimiz haftayı 19 bin 666 dolar seviyesinden kapatan Bitcoin, yeni rekorunu kırmıştı. Yılbaşından bu zamana kadar geçen süreçte yatırımcısına neredeyse 20 kat kazandırmış olan Bitcoin, aynı zamanda Cboe Global ve CME Group tarafından da vadeli işlemler için konu olmaya başlamıştı.

Endüstri kuruluşlarının gerçekleştirdikleri bu çalışmalar ve bitcoin ticaretinin kolaylaştırılması yönünde atılan adımlar da fon yönetimlerinin açık pozisyon alması için gerekli ortamı yaratmış durumda idi. Neredeyse 20 bin Dolar sınırına dayanan Bitcoin için Singapur Merkez Bankası tarafından yapılan spekülasyon açıklaması sonrasında, Japonya’da ilginç bir gelişme yaşandı.

Bitcoin işlemlerinin yüzde 30’u ila yüzde 50’si aralığına ev sahipliği yapan Japonya’da Cis ismi ile bilinen bir ticaret uzmanı, satış uyarısı yaparak Bitcoin fiyatlarının yere çakılmasına sebep oldu. Yaklaşık 21 milyar Yen, yani 186 milyon Dolarlık bitcoin varlığına sahip olan simsar, 24 saatlik süreçte yüksek miktarda bir bitcoin satışı gerçekleştirdiğini ifade edince, sektör hareketlendi. Tokyo merkezli analistler tarafından yapılan açıklamaya göre, Bitcoin fiyatlarının düşmesi adına benzer işlemlerin gerçekleştiğini ve gece saatlerinde Bitcoin’in 16 bin 500 Dolar seviyesinin altına kadar düştüğü ifade edildi.

Yaşanan bu olay, Bitcoin tarihinin en hızlı düşüşlerinden bir tanesi olarak kayıtlara geçerken, Pazar günü 20 bin 52 dolardan alıcı bulan Bitcoin, işlemler sonrasında 16 bin 290 dolar seviyesine kadar gerileyerek 2 günlük süreçte yüzde 18 oranında değer kaybı yaşamış oldu.