Şimşek’ten Türk Lirası Yorumu!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk Lirası’nın yaşadığı değer kaybı hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin hem üretim, hem de yatırım yapmaya ve büyüme devam ettiğini ifade ederken, Batı ve Avrupa ile aradaki mesafenin de önemli ölçüde kapatıldığını kaydetti. Türkiye’ye karşı ekonomi alanında önemli bir provokasyon eğiliminde bulunulduğunu ifade eden Şimşek, geride kalan birkaç ayda birçok dayanaksız ve yalan haber ile Türk ekonomisi üzerinde oyun oynamaya çalışıldığını, yaşanan Türk Lirası’ndaki değer kaybı ve piyasa hareketliliğinin de önemli ölçüde bu provokasyonlar ile alakalı olduğunu kaydetti.

Son 2 yıllık süreçte terör ve darbe girişiminin ortaya çıkarttığı etkilerin geride bırakılmasının yakın olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye’nin bu zor dönemi kenetlenerek aştığını, devam eden süreçte de güçlü bir şekilde, temeline medeniyeti ve kalkınmayı koyarak devam edeceğini ifade etti.

Yaşanan büyük ölçekli şoklara rağmen Türk ekonomisi başta olmak üzere, birçok alanda büyük başarılar kaydedildiğini dile getiren Şimşek, 1923-2002 döneminde yıllık büyüme ortalamasının yüzde 4,7 olduğunu, 2003-2016 döneminde yıllık büyüme ortalamasının ise yüzde 5,6 olduğunu, son 14 yıllık dönemde hem Ortadoğu’da yaşanan kaos, hem de global ekonomik krizi kapsadığını ifade etti.

Türkiye’nin Asya’da Çin ve Hindistan’dan sonraki en güçlü büyüme performansını ortaya koyduğunu ifade eden Şimşek,  Türkiye’ye karşı birçok oluşumun provokasyon ve çaba içinde olduğunu, son birkaç ay içerisinde yayınlanan dayanaksız haberler ile Türk ekonomisinin üzerinde oyunlar oynandığını, piyasalarda yaşanan hareketliliğin, Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının ortaya atılan bu içi boş iddialar sayesinde ivmelendiğini ifade etti.