Trafik Sigortalarında Yeni Dönem: Sektöre Otomotiv Satıcıları Giriyor!

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, yetkili satıcıların sahip konumda olacağı, yeni bir sigorta şirketi kurulmasının kararının alındığını açıkladı.

OYDER Başkanı Şahsuvaroğlu, otomotiv yetkili satıcılarının katılım sağladığı “Sigorta Sektöründeki Gelişmeler ve Otomotiv” konulu toplantının gerçekleştiği ATO Meclis Salonu’nda önemli açıklamalarda bulundu. Düzenlenen toplantıda Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da sektör hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Ekonomisinin En Önemli Dayanaklarından Biri Otomotiv!

Türkiye’nin otomobili projesi için çalışmaların hızlı bir şekilde devam etmekte olduğunu belirten Baran, otomotiv sektörünün Türkiye ekonomisi için oldukça önemli bir yere sahip olduğunu, hem yatırım, hem üretim, hem istihdam, hem ihracat, hem de vergi açısından Türkiye ekonomisinin önemli bir destek noktasının otomotiv sektörü olduğunu belirtti.

OYDER tarafından hayata geçirilen tüm çalışmaların otomotiv sektörü için önemli bir temsil noktası olduğunu belirten Baran, düzenlenen toplantılar, paneller, konferanslar ve eğitimler sayesinde sektör paydaşlarının gelişimi konusunda önemli katkıların sunulduğunu, hayata geçirilen çalışmalar için tebriklerini ilettiğini belirtti.

Yeni Sigorta Şirketi Birçok Soruna Çözüm Olacak!

Toplantıda konuşma yapan OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, yetkili satıcılar tarafından düzenlenen poliçeler ile birlikte otomotiv sektöründe hasar onarımı alanının, konu hakkında ehil konumda olmayan kişiler tarafından gerçekleştirilmesinin yetkili servisleri zor duruma sokulacağını belirtti. Tüketicilerin hem güvenliğini sağlamak, hem de ekonomik açıdan zor duruma girmelerini önlemek adına hasar onarım işlemlerinin yetkili servisler dışında yapılmasının kabul edilmemesi gerektiğini belirten Şahsuvaroğlu, bu sebepler doğrultusunda yetkili satıcıların sahip konumunda yer alacağı, yeni, güçlü ve hak koruma konusunda bir politika izleyen sigorta şirketi kurulmasının kararının alındığını belirtti.

Yeni kurulacak sigorta şirketi ile birlikte poliçe üretimi, hasar onarımı gibi aşamalarda yetkili satıcıların bizzat söz sahibi olacağını ifade eden Şahsuvaroğlu, yaşanan tüm haksızlıkların, sıkıntıların bu şekilde ortadan kaldırılarak, kendi kararlarını şirketlerin kendilerinin vereceğini belirtti.