Trafik Sigortasına Yüzde 40 İndirim Geliyor!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine Müsteşarlığı tarafından sigorta sektörünün lehine atılan yapıcı adımlara rağmen zorunlu trafik sigortası için indirim yapılmaması sebebi ile tavan fiyat uygulaması kararı alındığı müjdesini verdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek motorlu araç sahiplerini sevindirecek bir haber verdi. Hazine Müsteşarlığı tarafından iyi niyet göstergesi olan sigorta sektörünün lehine yapılan çalışmalar sonucunda sigorta sektörü firmalarından herhangi bir indirim gelmemesi üzerine, zorunlu trafik sigortası için tavan fiyat uygulaması yapılacağını aktardı.

Otomobiller için zorunlu trafik sigorta primleri için ortalama olarak yüzde 30’luk bir indirim sağlanacağını aktaran Şimşek, trafiğe yeni çıkan otomobiller için ise indirimin yüzde 40’a kadar çıkacağını aktardı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, serbest piyasa koşullarına bağlı olarak belirlenen sigorta poliçelerinin, hem vatandaşlar, hem de sigorta sektörü için makul bir düzeyde olması gerektiğine dikkat çekti. Poliçenin tanzimi aşamasında teminat kapsamına girmeyecek bazı riskler için yargı kararları ve kapsama dahil edilmesi ile birlikte, son yıllarda özellikle trafik kazaları ile alakalı olarak sektör tarafından ödenen maddi ve bedeni tazminat tutarında da önemli bir artış olduğunu aktardı. Bu yüzden trafik poliçe ücretlerindeki yükselişin kaçınılmaz olduğunu hatırlatan Mehmet Şimşek, hazinenin sektörü rahatlamak ve yapısal olarak sorunları çözüme kavuşturmak için, kanun düzenlemeleri yaptığını da belirtirken; yasal düzenlemelerin hemen sonrasında primlerde cüzzi miktarlarda düşüş yaşandığını, lakin yeterli bir iyileşmenin söz konusu olmadığını belirtti.