Türk Devinin İflası Onaylandı!

Dünya’nın en büyük jeneratör fabrikasını 2011yılında Ankara’da faaliyete açan Genpower Jeneratör’ün iflasına karar verildi.

Tasfiye için geçtiğimiz yıl iflas erteleme talebinde bulunan şirket, geçen süreci iyi değerlendirememiş oalcak ki, dosya bugün icra iflas müdürlüğüne gönderildi. Merkezi Ankara’da bulunan Genpower Jeneratör, faaliyette bulunduğu süre boyunca birçok kez Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almış, global pazarda da önemli başarılar elde etmişti.

20 Kasım 2017 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu’na iletilen iflas kararı, şirketin geride kalan 3 yıllık süreçte yaşadığı sıkıntıların bir sonucu olarak gözüküyor. Finans kurumlarına toplamda 75 milyon Türk Lirası seviyesinde borcu bulunan şirket, takibe alınan kredi tutarı ise 14,3 milyon Türk Lirası seviyesinde.

2000’li yılların başında temelini Ankara’da atan ve 350 metrekarelik bir alanda faaliyetlerine başlayan Genpower Jeneratör, 2001 yılında Ankara 1. Organize Sanayi Bölgesinde ilk fabrikasını bin 275 metrekare büyüklüğünde olmak üzere açmış, ikinci fabrikasının temelini 2008 yılında atarak, 2011 yılında 219 bin metrekarelik büyüklük ile dünyanın en büyük jeneratör fabrikası olarak Ankara 2. Organize Sanayi Bölgesİ’nde faaliyete geçirmişti.

İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan Türkiye’deki en büyük 500 kuruluş listesine birçok defa giriş yapan Genpower Jeneratör, 2014 yılı İSO 500 sonuçlarına göre 818 milyon Türk Lirası’na tekabül eden cirosu ile listenin doksan beşinci sırasında yer almıştı.

Şirketin iflas kararı öncesinde 13 duruşma görülmüş, son aşamada ise mahkeme şirketin artık bir düzene oturamayacağından ve iflas kararı alınmasının en doğru karar olacağından emin olarak duruşmayı karara bağlamıştı.