Türkiye Kalkınma Bankası’nın Hisseleri Yükselişe Geçti!

Türkiye Kalkınma Bankası, sahip olduğu gayrimenkullerin bir kısmı için satış kararı aldı. Kalkınma Bankası tarafından alınan satış kararının KAP’a bildirilmesi ile birlikte bankanın hisseleri yükselişe geçti.

Türkiye’de önemli bir kamu bankası konumunda bulunan Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. mülkiyetinde bulunan gayrimenkul mülklerinin bir kısmı için satış kararı aldı. 54 adet muhtelif durumdaki gayrimenkulün satışı konusunda genel müdürlüğünü yetkilendiren Türkiye Kalkınma Bankası, aldığı bu karar doğrultusunda hisselerinin yükselişe geçmesine yaradı.

Türkiye Kalkınma Bankası tarafından satışa çıkartılacak olan 54 adet muhtelif gayrimenkul için belirlenen toplan muhammen bedel ise 91 milyon 500 bin Türk Lirası civarına tekabül ediyor. Türkiye Kalkınma Bankası tarafından satışın Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’a bildirilmesinin hemen sonrasında bankanın hisse senetlerinde yüzde 10 oranında yükseliş gerçekleşti.

Gün sonuna kadar yükseliş eğilimi devam ederken, Türkiye Kalkınma Bankası’nın hisseleri günlük bazda  yüzde 4’lük artış yaşayarak günü hisse başı 5,7 Türk Lirası’ndan kapatmayı başardı.

Türkiye Kalkınma Bankası tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan yazılı açıklamada, bankanın yönetim kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda bankanın sahip olduğu toplam muhammen bedeli 91 milyon 488 bin 300 Türk Lirası’na tekabül eden 54 adet muhtelif gayrimenkulün satışa çıkartılacağı belirtildi. Aynı zamanda satışı gerçekleşmeyen gayrimenkullerden uygun olanlar için kiraya verilme durumunun genel müdürlük makamında oy birliği ile yetkilendirildiğinin ifade edildiği açıklamada, satış ve kiralama işlemlerinin ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir bilgi paylaşımı yapılmadı.