Türkiye Katar’a Ürün Tedarik Edecek!

Katar’ın en büyük perakendecisi olan Al Meera Holding ile Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli ve ev güzelleştirme merkezi olan Tekzen arasında iş birliği imzaları atıldı. Bunun sonucunda Katarlı şirketin ilk sene toplamda ortalama olarak 100 milyon dolar değerinde alım yapması beklenenler arasında.

Girgin: Al Meera Holding’in 1 Milyar Dolardan Fazla Cirosu Var

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tekzen Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Girgin, Tekzen markasının ülkedeki en yaygın ve ilk ev güzelleştirme merkezi konumunda bulunduklarını, bu kapsamda da 23. Senelerini kutladıklarını, Türkiye’deki şube sayılarının 138 olduğunu, Tekfen’in yurt dışında çalışmalarının bulunduğunu, bunlardan birini de Katar olduğunu söyledi. Katar ile olan işbirliklerinin 13 seneye kadar uzandığını söyleyen Girgin, bugüne kadar toplamda yaptıkları işlerin 3,5 milyar dolara tekabül ettiğini, ellerinde de 3 milyar dolar değerinde ek iş bulunduğunu, ilişkileri sayesinde yeni işbirliklerine adım atıldığını, Al Meera Holding’in Katar gıda Pazarının yüzde 30’luk kısmını kontrol ettiğini, aynı zamanda yaklaşık olarak yüzde 74’ü halka açık olmak üzere 1 milyar dolardan fazla cirosunun bulunduğunu söyledi.

Al Meera’nın alanında gıda olduğunu söyleyen Girgin, Umman’da 4 tane, Katar’da ise 52 tane mağazasının bulunduğunu, şirketin gıda haricindeki alanlarını da geliştirmek istediğini, şirketin gıda dışı alanlardaki ürünleri ise Türkiye’den temin edeceğini, yapılan anlaşmayla da 1 sene boyunca Katar’a ürün sağlayacaklarını, ticaretin sonraki yıllarda da devam edeceğini beklediklerini söyledi.