Türkiye’de Aile Şirketleri Ekonominin Can Damarı!

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 20.sini düzenlediği Girişim ve İş Dünyası Zirvesi toplantısı kapsamında önemli ekonomistleri bir araya getirdi. TÜRKONFED tarafından gerçekleştirilen toplantılar kapsamında “Global oyuncu olarak aile şirketleri” paneli düzenlendi. Söz konusu panelde, Türkiye’deki aile şirketlerinin dünü, bugünü ve yarını hakkında analizlerde bulunuldu.

Toplantıların en önemli katılımcılarından olan Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Massimo D’Eufemia, Türkiye’nin dinamik bir ülke olduğunu ve bu dinamikliğinin de aile şirketleri ile doğrudan ilintili olduğunun altını çizdi.

KOBİ’lere 900 milyon Euro’dan Fazla Destek Sağlandı!

Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Massimo D’Eufemia, ülkemizdeki KOBİ etkinliğinin ve dinamizminin farkında olduklarını, bunun da aile şirketleri etrafında şekillendiğini gördüklerini belirtti. Sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da KOBİ ve aile şirketlerinin çok önemli olduğuna değinen D’Eufemia, İtalya’da şirketlerin yüzde 90’ınından fazlasının aile şirketi olduğuna dikkat çekti.

KOBİ’lerin her anlamda çok önemli olduğunu vurgulayan D’Eufemia, Avrupa genelinde 25 milyonu aşkın işsiz bulunduğunu belirterek; KOBİ’lerin tamamının birer kişiyi işe alması durumunda işsizlik probleminin tamamen ortadan kalkabileceğini vurguladı. Aile şirketlerinin özellikle zor zamanlarda dayanışma örneği göstermesinden dolayı krizleri daha rahat göğüsleyebildiğine değinen Avrupa Yatırım Bankası Türkiye Temsilcisi Massimo D’Eufemia, profesyonel yönetim anlayışı eksikliğinin güçlü bağlar ile giderildiğini belirtti.

23 ülkeden 500 şirkete destek olduklarını anlatan D’Eufemia, bu şirketlerin arasında Türk KOBİ’lerinin de önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Bugüne kadar Türkiye’de faaliyet gösteren KOBİ’lere 900 milyon Euro’yu aşkın maddi destek sağladıklarını belirten Massimo D’Eufemia, Türkiye’de 4 binin üzerinde KOBİ’ye destek olduklarını ve bu sayının her geçen gün artmakta olduğunu belirtti. Söz konusu destek sağlanan şirketlerin kahir ekseriyetinin aile şirketleri olduğunu, bu durumun da aile şirketlerine verdikleri önemin göstergesi olduğunu vurguladı.