Türkiye’deki Fon Büyüklüğü 4 Milyar Dolar’ı Geçti!

Uluslararası İslami Ticaret Finansman Kurumu CEO’su Hani Salem Sonbol, Türkiye’deki portföylerinin 4 milyar Dolar büyüklüğüne ulaştığını açıkladı.

IFTC CEO’su Hani Salem Sonbol, yaptığı açıklamada Türkiye’deki portföylerinin çok iyi durumda olduğunu ve 4 milyar Dolar büyüklüğüne ulaştığını ifade etti. KOBİ’ler ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu ifade eden Sonbol, tüm ülkelerin büyümesi, inovatif bir hareket kazanmaları ve istihdam alanlarının genişlemesi için KOBİ’lerin konumuna dikkat çekti. UNDP ve ITC ile kurulan iş birlikleri sayesinde Orta Asya piyasalarına erişmek ve ticaret kapasitelerini büyütecek yeni köprüler kurmak, bölgenin uluslararası ticari arenaya hazır olması adına çalışmalar gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş. (Türk Eximbank) ile ortaklıkların iyi düzeyde olduğunu, girişimlerin devam ettiğini, İstanbul’da bir ofis açıldığını ve bu ofisin büyütülmek istediğini ifade eden Sonbol, bu alanda çalışmalar yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Vekili ve Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktör Yardımcısı Rastislav Vrbensky, ticari alan istihbaratı için gerçekleştirilecek 1 dolarlık yatırımın 35 dolar tutarında bir kazanç getirdiğinin farkında olduklarını, bu bağlamda şirketlerin global pazardan paylarına düşeni alabilmeleri ve sürdürülebilmeleri için Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkı sunmak için yeni niş ürünleri tespiti aşamasında ihtiyaç duydukları desteğin temin edilmesi gerektiğini ifade etti. Diğer bir açıklama ise Uluslararası Ticaret Merkezi Kıdemli Pazar Analizcisi Ursula Hermelink’ten geldi. ITFC ve UNDP ile gerçekleştirilen ortaklık ile ITC’nin ticaret ve pazar analizi açısından sunduğu teknik uzmanlık için mutlu olduklarını kaydetti.