Türkiye’den Haberleşmede Çığır Açacak Girişim!

Türkiye’nin ilk yerli üretim haberleşme uydusu olacak olan Türksat 6A için çalışmalara hız kazandırıldı. 

Türkiye’nin ilk yerli uydusu olma özelliğini taşıyacak olan Türksat 6A uydusu için artık son viraja girilmiş oldu. TUSAŞ, TÜBİTAK Uzay, ASELSAN, CTECH firmalarının ortak bir şekilde çalışma yürüttüğü Türksat 6A için artık son viraja girildi.

Yerli kaynaklar ile birlikte geliştirilen ilk haberleşme uydusu olma özelliğini taşıyacak olan Türksat 6A, toplamda 4 ton ağırlığında. 42 derece boylamı konumuna yerleştirilmesi öngörülen sistem ile birlikte Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları için geniş bantta internet, radyo, televizyon, GSM gibi yayınlar için güvenli bir haberleşme hizmeti verilmesi planlanıyor.

Toplamda yaklaşık olarak 550 milyon Türk Lirası’na mal olan yeni uydu için 2019 yılında uzaya gönderilmesi planlanıyor. 36 bin kilometre yükseklikte yörüngeye sokulacak olan Türksat 6A uydusu, toplamda 15 yıl bir görev üstlenmiş olacak.

Hedef 2019!

2019 yılında Türksat 6A’ya ek olarak Türksat 5A ve Türksat 5B uyduları da uzaydaki yerine gönderilmiş olacak. Bu şekilde Türkiye’nin uzayda olan etkinliği üst seviyeye çıkarak, söz sahibi olan ülkeler arasındaki yerini garantilemiş olacak. Mevcutta 3 farklı yörüngede bulunan uydulara eklemeler ile birlikte 5 farklı yörüngede yer sağlamış olacak olan Türkiye, karasal coğrafyanın yüzde 71’i için, dünya nüfusunun da yüzde 91’i için yayın götürme potansiyeline ulaşmış olacak.