Türkiye’nin Otomobili Projesinde Eskişehir Atılımı!

Eskişehir Yerli Otomobil Platformu (EYOP) yerli otomobil projesinin Eskişehir’de gerçekleştirilmesi amacı ile Eskişehir’li iş dünyası temsilcileri tarafından kuruldu.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli tarafından gerçekleştirilen davet sonucu bir araya gelen; Eskişehir Sanayi Odası, Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Ticaret Borsası, MÜSİAD, ESİAD, TÜMSİAD, şubeleri ve ESGİAD ve Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Temsilcileri; Eskişehir Yerli Otomobil Platformu’nun kuruluşunu gerçekleştirdiler.

Küpeli tarafından yapılan açıklamada platformun ilerleyen günlerde yeni katılımcıları da bünyesine alacağını, Türkiye’nin otomobili projesi için Eskişehir’in birlik ve bütünlük eşliğinde ciddi bir adım attığını, iş birliğini ve güç birliğini sağladıklarını, Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen toplantı ile Türkiye’nin otomobilinin Eskişehir’de üretilmesi için meslek odalarına, borsaya, derneklere ve OSB’ye ortak çalışmaları hayata geçirmek adına kararlar alındığını ifade etti.

Eskişehir’de bu konu ile alakalı çalışmaların bir süredir devam ettiğini ifade eden Küpeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında bakanlık ve kurumlar ile temasa geçildiğini, yapılabilecekleri ilettiklerini, EYOP’u kurarak daha güçlü ilerlemeyi hedeflediklerini kaydetti. Otomobil üretimi konusunda Eskişehir’de bir ortak irade oluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Küpeli, bu işin uzun süreli bir iş olduğunu, Eskişehir olarak siyasiler ile, basın ile, bürokratlar ile bu sürece hazır olunduğunu, her basamağın kendi üzerine düşen görevi yapma konusunda niyetli ve istekli olduğunu ifade etti.

Eskişehir’de 250 bin kişiden fazla bir grubun geçimini sanayi sektörü vasıtası ile sağladığını dile getiren Küpeli, Türkiye’nin otomobili yerli otomobil projesinin Eskişehir’de hayata geçirilmesi halinde bu rakamın önemli ölçüde yükseleceğini de sözlerine ekledi.