Türkiye’ye 53,5 Milyar Dolarlık AVM Yatırımı Yapıldı!

Ülkemizde özellikle 2000’li yıllardan itibaren hızla artan AVM (Alışveriş Merkezi) yatırımlarının toplamı 53,5 milyar dolar seviyesine geldi. Her gün milyonlarca kişinin ziyaret ettiği AVM’lere her geçen yıl yenisi eklenmeye de devam ediyor.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, ülkemizdeki AVM yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıla kadar 52,5 milyar dolar seviyesinde bulunan yatırım seviyesinin 2015 yılı içerisinde yapılan 1 milyar dolarlık yatırımla beraber 53,5 milyar dolar (180 Milyar Türk Lirası) seviyesine çıktığını vurguladı.

200 Yatırımcı Bir Araya Geldi!

Dünya çapında 200 yatırımcı ile bir araya gelen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, içinden geçilen “zor dönemde” uluslararası ve yerli yatırımcıların bir araya gelerek çözüm arayışına girmelerinin önemli olduğunu belirterek, buna öncülük etmenin kendileri için gurur kaynağı olacağını vurguladı.

Ülkemizin bir çok ekonomik göstergede halen dünyanın ilerisinde bulunduğunu belirten Hulusi Belgü, ülke olarak sıkıntımızın “kendimizi iyi anlatamamak” olduğunu söyledi. Kamu borç stokunda bir çok ülkeden iyi durumda bulunduğumuzu ve bunun çok önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan Belgü, Türkiye’nin hali hazırda dünyanın en büyük 17’nci ekonomisi konumunda olduğunun altını çizdi.

Konuşmasının devamında alışveriş merkezlerinin ve perakende sektörünün Türkiye’nin öncü sektörlerinden biri konumunda olduğunu vurgulayan Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü; bu durumun devamı için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. Söz konusu toplantının da bu amaca yönelik olarak düzenlendiğini ve Türkiye’nin ekonomik geleceğinin konuşulduğunu aktaran Belgü; büyük yatırımların küçük iletişim tohumlarıyla başlatılabileceğine dikkat çekti.

Bu yıl ülkemize yapılan 1 milyar dolarlık AVM yatırımının gelecek senelerde artırarak devam ettirmek amacında olduklarının altını çizen Hulusi Belgü; Türkiye’nin geleceğine ilişkin kimsenin bir kuşku duymadığını da sözlerine ekledi.