Vardan: Önceliklerimizin Ekonomi Olması Gerek!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, referandum sonra Türkiye ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ömer Cihad Vardan, referandum sonrasında Türkiye’nin sıkıntılarını geride bıraktığını, referandum sonrasında her şeyin daha güzel olacağını söyledi.  Ömer Cihad Vardan , ülkemizde öncesinde yaşanan çeşitli problemlerin artık sonra ereceğini, çözüme kavuşacağını söyledi.

Türkiye’nin Suriye ve Irak ile yaşadığı problemleri 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte daha da tetiklemesinin Türkiye ekonomisinin karşı karşıya kaldığı durumun çok kötü olduğunu hatırlatan Ömer Cihad Vardan, devletin söz konusu durumlar karşısında aldığı önlemlerin ekonomiyi ayakta tuttuğunu, en az hasar ile ekonominin eskisi olmaya devam ettiğini söyledi.

Ömer Cihad Vardan, referandum sonrasında yeni adımların atılması gerektiğini, ekonominin hızlı bir şekilde ilerleme katetmesi gerektiğini, çok başarılı sonuçlar vermemiz gerektiğini söyledi.

Ömer Cihad Vardan, 2019 yılına kadar ülkemizde zihniyet değişikliğinin artık oluşması gerektiğini, çünkü yeni bir yönetim sisteminin konuşulacağını, herkesin bu durumu kendisi alıştırması gerektiğini söyledi. Önümüzdeki 2 yıllık süre zarfının zihniyetin oluşması için yeterli bir süre olduğunu söyleyen Ömer Cihad Vardan, bu sürecin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye yatırımı kapsamında önemli adımların atıldığını, bunun devamının gelmesi gerektiğini söyleyen Ömer Cihad Vardan Türkiye ekonomisinde meydana gelen sorunların da en kısa zamanda giderileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Ticaret Odası Başkanı (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, artık siyasi gündem konuşmayı bir kenara bırakıp, ekonomi ile ilgili neler yapılabilineceğine yoğunluk verilmesi gerektiğini söyledi.