Vergi İndirimi Sonrası Beyaz Eşyalara Yoğun Talep

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yapmış olduğu vergi indirimlerinin 30 Eylül 2017 gününe kadar devam edeceği müjdesi ile birlikte beyaz eşya satışlarında artışlar meydana gelmeye başladı. Yeni evlenecek olan çiftler mobilya, beyaz eşya alımlarına başlarken bazı vatandaşlar da mobilya tercihlerini daha iyi olanlardan yana kullandı.

Derlenen verilere göre, mobilya sektöründe KDV düzenlemesi ile birlikte 10 bin Türk Liralık ev eşyasına yaklaşık olarak 500 bin Türk Lirası, 50 bin Türk Liralık ev eşyalarına 2 bin 500 Türk Lirası ile 5 bin Türk Lirasında bir değer olarak yansıdı.

Yapılan ÖTV indirimleri ve şirketlerin de düzenlediği kampanyalar ile birlikte alt kategorilerde yer alan bir çamaşır makinesi 879 Türk Lirasıyken 829 Türk Lirasına düştüğü, daha üst kategorilerde yer alan çamaşır makinesi fiyatının 3 bin 749 Türk Lirasından 3 bin 509 Türk Lirasına düştüğü gözlemlenmekte.

Yine benzer şekilde buzdolabındaki oranlara ve indirimlere bakıldığı zaman özellikleri daha az olan bir buzdolabının fiyatının bin 49 Türk Lirasına düştüğü, daha kapsamlı buzdolaplarının fiyatlarının ise ortalama olarak 4 bin 409 Türk Lirasına düştüğü gözlemlenmekte. Bulaşık makinelerinde de benzer şekilde indirimler söz konusu oldu. 799 Türk Lirası fiyatından satışa sunulan bir bulaşık makinesi şuanda 749 Türk Lirasından, 2 bin 759 Türk Lirasından satışa sunulan bir bulaşık makinesi ise 2 bin 549 Türk Lirasından satışa sunulmakta.

Yeni evlenecek olan çiftler için çok güzel bir avantaj olan söz konusu indirimler yoğun bir pazarın oluşmasına olanak oluşturdu.