Yıldırım Açıkladı, Kabine Değişti! İşte Ekonomi Sektörünü İlgilendiren Değişiklikler!

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Binali Yıldırım, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında kabinede yapılan değişiklikler hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

Bakanlar Kurulu’nda görev alan bakanlar ile başbakan yardımcıları arasında önemli değişikliklerin yapıldığını duyuran Binali Yıldırım, yapılan bu değişimin kan tazeleme işlemi olduğunu, bunun bir bayrak yarışı olduğunu, kimsenin birbiri ile rekabet halinde olmadığını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, saat 12.00 itibariyle Ankara’nın Beştepe ilçesinde yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin hemen sonrasında kabinede bir takım değişiklikler yapıldığını aktardı.

Yapılan bu değişiklikler arasında, sektörleri yakından ilgilendiren iki farklı değişiklik oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Mehmet Müezzinoğlu’nun yerine Julide Sarı Eroğlu getirilirken, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yerine de Ahmet Eşref Fakıbaba getirildi.

Ekonomiyi yakından ilgilendiren bakanlıklar arasında yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal için de görevlere devam kararı alındı.