Yılmaz: Turizm Sektöründe Kötü Günler Geçmişte Kaldı

Turizm sektörü hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz, 2018 döneminde Aydın’da yabancı turist kapsamında önemli oranda artış meydana geldiğini, turizm firmalarının çok güzel bir sezonu arkasında bıraktıklarını söyledi.

Yılmaz: Turizm Sektörü Son 2 Senenin En İyisi

Geçen sene Aydın’ı toplamda 800 bin yabancı turist ile 1 milyon 200 bin yerli turistin ziyarette bulunduğunu söyleyen Yılmaz, 2018 sezonunun ise son 2 senelik dönemin en iyi sezonu olarak tanımladıklarını, bu yılın ilk 9 aylık sürecinde yabancı turist sayının 1 milyon 100 binden fazla olduğunu, yerli turist sayısının ise 2,5 milyondan fazla olduğunu söyledi. Yabancı turist sayısında geçen seneye göre kıyaslama yapıldığı zaman ortalama olarak yüzde 25 oranında artış meydana geldiğini söyleyen Yılmaz, özellikle de Kurban Bayramı’nın 9 günlük süreçlinde yerli turist hareketliliğinin olduğunu, 2016 senesinde yaşanan olumsuz süreçleri geride bırakıldığını, o dönemde kuruvaziyerde önemli oranda düşüş olduğunu, ancak artık artışa geçildiğini, gelecek sene her şeyin çok daha güzel olmasını beklediklerini söyledi.

Sene Turist Sayısı Beklentisi 4 Milyondan Fazla

Bu sene elde edilen tüm verilerin turizm sektöründe faaliyet gösterenleri sevindirdiğini söyleyen Yılmaz, sene sonu geldiği zaman yerli ve yabancı misafir sayısının toplamının 4 milyondan fazla olmasını beklediklerini, kötü günlerin geçmişte kaldığını söyledi.

Ziyaretçilerin fazlasının Didim ve Kuşadası’nda oluşturduğunu söyleyen Yılmaz, yurt dışından gelen turistlerin en çok Almanya ve İngiltere’den olduğunu, bu sene Hindistan, Çin ve Rusya’da da çok fazla sayıda turist ağırladıklarını söyledi.