Yüz Binlerce İşçiye Müjde!

Kamu’da çalışan işçiler için maaş zammı belirlemesi yapılacak olan toplu sözleşme, önümüzdeki hafta içerisinde başlıyor! Türk-İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay, sözleşmede geçerli olmasını istedikleri zam talebini NTV’de katıldığı yayında açıkladı.

Yaklaşık 200 bin kamu çalışanı işçiyi yakından ilgilendiren, 2017 ve 2018 yıllarında alacakları maaş zammı için Türk – İş sendikası ve hükümet masaya oturacak. Masada Türk – İş sendikası tarafından talep edilecek olan zam miktarı Sendika Başkanı Ergün Atalay tarafından NTV’de katıldığı canlı yayında açıklandı.

Türk – İş Sendikası, kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 200 bin işçi için 2017 ve 2018 yıllarında talep edilecek zam miktarı için resmi açıklamayı 24 Nisan Pazartesi günü açıklayacak. Açıklama sonrasında talep edilen zam tutarı, 26 Nisan Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na iletilecek.

NTV’de katıldıığ canlı yayında talep edilecek zam tutarı hakkında açıklamalar yapan Türk – İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, ilk hedeflerinin düşük ücret üzerinden çalışanları kapsayacak bir zam olduğunu belirtti. Enflasyon oranının üzerinde bir zam talebinde bulunacak olan Türk – İş Sendikası, en az yüzde 4 oranında bir zam ile refah payı talep edeceklerini aktardı.

Gerçekleşecek olan sözleşme görüşmelerinde, ana madde konularından bir tanesi de 800 bine yakın taşeron işçi ve 20 bin civarında olan geçici işçilerin kadroya alınması olacak.