Zam Zamanı Geldi! Benzine 9 Kuruşluk Yeni Zam!

En son 6 Eylül 2017 tarihinde yapılan 9 kuruşluk benzin zammı sonrasında, bu gece 00.00 itibariyle geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatlarına 9 kuruşluk yeni bir zam daha yapıldı.

Zam Bu Gece Uygulanmaya Başlayacak!

Benzin konusunda uzun zamandır güzel haber alamayan araç sahipleri, yarın güne yeni bir zamla başlayacaklar. En son 6 Eylül 2017 tarihinde pompa benzin litre fiyatlarına gerçekleştirilen 9 kuruşluk zam sonrasında, 26 Ekim 2017 tarihinde saat 00.00 itibariyle uygulanmaya başlayacak olan 9 kuruşluk yeni bir zam haberi geldi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) tarafından yapılan açıklamaya göre, benzin zammı bu gece yarısı itibariyle uygulanmaya başlayacak. Ortalama 9 kuruş olacak olan zam oranları; şehirlere, firmalara ve bölgelere göre farklılık gösterebilecek.

Hangi Şehirde Benzin Kaç TL Olacak?

Bu gece yarısı itibariyle uygulanacak olan zam ile birlikte Ankara’da litresi 5,32 Türk Lirası’ndan satılan benzinin litre fiyatı, 00.00 itibariyle 5,41 Türk Lirası’na çıkarken, İstanbul’da 5,27 Türk Lirası olan litre fiyatı 5,36 Türk Lirası’na kadar çıkacak. İzmir’de ise 5,29 Türk Lirası’ndan satılan benzin, bu gece itibariyle 5,38 Türk Lirası’na yükselmiş olacak.

Benzine uygulanacak bu zam sonrasında fiyatlar, şehirlere göre farklılık gösterebilecek. Rekabet şartları, serbest piyasa şartları, firmaların sahip olduğu dağıtım ve depolama ağları sebebi ile şehir içlerinde şirketlere göre, farklı şehirlerde ise bölgelere ve yine şirketlere göre belirli tutarlarda fiyat farkı ile karşılaşılabilecek.

Zam fiyatlarını 00.00 öncesinde uygulamaya başlayan akaryakıt istasyonları ve şirketler için Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu (EPDK)’ya şikayette bulunabilirsiniz.