Konut Kredisi Faiz Oranları 2016

Bugün itibari ile konut kredisi faiz oranları düşüş göstermekte. Konut kredisi faiz oranları düşecek mi düştü mü derken bankalardan güzel haberler gelmeye başladı. Birçok tüketici ihtiyaçlarının çeşitliliğine göre bankalar aracılığıyla kredi kullanır. Bankalar kredi çeşitlilikleriyle ihtiyacınıza uygun olan krediyi sizlere belirli faiz ücretleri karşılığında sunarlar. Bu faiz ücretleri belirli faiz oranları üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Faiz oranları her banka için farklılık gösterir. Bankaların kendi içlerinde sundukları kredi faiz oranları da yine farklılık gösterebilmektedir. Ev almak istediğiniz süre zarfında kullanabileceğiniz konut kredileri veren bankalar, çeşitli kampanyalarla size bu kredileri lanse ederler. Konut kredileri belki de en uygun faiz oranlarına sahip kredilerdir. Konut kredisi faizleri güncel olark aşağıda sırlanmıştır.

Güncel Konut kredisi faiz oranları güncel 2016 yılı içerisinde özellikle Ağustos ayı cephesinde önemli düşüşler yaşamıştır. Bankalar konut kredilerinde birer birer indirime giderek uygun fırsatlar sunmaktadırlar. Genel itibariyle konut kredisi faiz oranları 60 ay vade süresi için %1’in altında seyretmektedir. Bu kredi faiz oranları her banka için geçerli olmayıp bankalar nezdinde farklılık gösterebilmektedir.  Konut kredisi faiz oranları %0,80 gibi oranlarla başlayıp %1,15 gibi aralıklarla tüketicilere sunuktalma.dır

Özel bankaların kredi faiz oranları biraz daha yüksek seyrederken, kamu bankaları daha ılımlı faiz oranları sunmaktadırlar. Kredi faiz oranlarında ılımlı yaklaşımlar sergileyen bankalar şu şekildedir;

Halkbank Konut Kredisi Faiz Oranları

Halkbank kredi faiz oranları %0,80’le %0,95 arasında değişen oranlarla sizleri karşılamaktadır. Halkbank’ın konut kredisi faiz oranları 24 aya kadar olan vadeler için %0,80, 24 ve 48 ay vade aralığında %0,89, 60 aylık vadeler içinse %0,90’ken 120 aylık vade süresi için %0,95’dir.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranları

Devlet bankalarından olan kamu bankası konut kredisi faiz oranları %0,82’lere kadar düşmüştür. Bu kredi faiz oranları 24 aya kadar olan vade süreleri için geçerliliğini korumaktadır. 24 ve 60 aylık vade aralığında %0,90’a çıkan faiz oranları 60 ve 120 ay vade süresinde %0,95 olmaktadır.

Vakıfbank Konut Kredi Faiz Oranları

Vakıfbank Sarıpanjur konut kredileriyle müşterilerine cazip fırsatlar sunan kredi paketleri düzenlemekteydi. Konut kredilerindeki faiz düşüşlerini izleyen banka kendi cephesinde de indirim uygulamaya başladı. Konut kredisi çekmek isteyen ve konut almak isteyenler için %0,80’den başlayan faiz oranları uygulamakta. Bankanın kredi faiz oranları %0,95’e kadar çıkabilmektedir.

Diğer Bankaların Konut Kredi Faiz Oranları

Konut kredisi kampanyasını izleyen bankalardan olan TEB, %0,99’dan başlayan kredi faiz oranları uyguluyor. Faiz oranları 120 ay için sabittir. Yapı Kredi Bankası ise, faiz oranlarını %0,99’a kadar indirmiş durumdadır. Bankanın faiz oranları %1,05’e kadar çıkabilmektedir. Finansbank’da yine %0,99 ve %1,07 arasında değişen faiz oranlarıyla tüketicileri karşılamaktadır. Akbank konut kredisi faiz oranları %0,99 ve %1,06 arasında değişmekte, Denizbank içinse %0,89 ve %1,17 arasında değişen oranlar uygulanmaktadır.