12.300 Kaçak Elektrik Kullanımına Cezai İşlemler Yapıldı!

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, kayıtları olmadan elektrik kullanımı yapanlarla olan zorlu süreç için mücadelelerin geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi istikrarlı bir şekilde devam edileceğini söyledi. Kayıt dışı 12 bin 300 tane abone sayısına ulaşıldığını açıklayan Karagüzel, söz konusu kullanım için cezai işlemler yapıldığını belirtti.

Şirketin yaptığı yazılı bildiriye göre, Dicle bölgesinde kayıt oluşturulmadan elektrik kullanım oranının yüzde 75’lik düzeye kadar çıktığını ve bunun düzeltilerek hizmet niteliğinin yükseltilme çalışmalarında bulundukları belirtildi.

Dicle bölgesinde kayıtlar oluşturulmadan elektrik kullanımı sağlayanlara engel olmak adına farklı projeler yürüttüklerini ifade eden Murat Karagüzel, yaptıkları çalışmalar ile birlikte hem kayıt yapılmadan elektrik kullanımlarına engel olmayı hem de elektrik kesintililerine son vermeyi hedeflediklerini söyledi. „Örnek Köy“ projesinin yapılan müdahale kapsamında bilhassa etkin olmasını beklediklerini söyleyen Karagüzel, geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi çalışmalara aynı istikrarla devam ettiklerini, yeni yıla girdiğimiz andan bu zamana kadar bölge genelinde yapılan denetimler esnasında kayıt yapılmadan elektrik kullanmaktan ötürü 12 bin 300 adet abone için gerekli işlemlerini yapıldığını belirtti. Geçen yılın yine aynı zamanlarında bu durumda 14 bin abonelik sayı kadar işlem yapılmıştı.

Seçim zamanlarında genellikle karşılanan iftira gibi durumlarda olduğu gibi elektrik şirketlerinin yaptığı bu projeleri farklı taraflara çekmek isteyen insanların veya şirketlerin çıkabilme ihtimalinin olduğunu ifade eden Karagüzel, halkın yapılan çalışmalardan memnun olduğunu, böyle bir şeyin olmadığını, böyle iftira atacak olanların yapılan yatırım ve iyileştirmelere bakılması gerektiğini söyledi.

Örnek Köy projesin kapsamında bulunan yerleşim bölgelerinde, sayaçlar kayıt dışı kullanıma sıfırlanıp, şebekeler yenileniyor. Kayıt dışı kullanımlar söz konusu olmadığı için de elektrik kesintilerine çözüm bulunmuş ve tamamen ortadan kaldırılmış oluyor.