2017 Hedefi 650 bin Düğün!

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı olan Bendevi Palandöken, 2017 yılı içerisinde düğün sezonunda toplamda 650 bin çiftin dünya evine girmesi beklendiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2017’nin düğün sezonu içerisinde toplamda 650 bin çiftin dünya evine girmesinin beklendiğini açıklarken, her düğün için ortalama 30 bin Türk Lirası tutarında bir harcama yapılmasının beklendiğini belirtti. Palandöken, bu harcalamalar ışığında ekonomiye ortalama 19 milyar 500 milyon Türk Lirası tutarında katkı sağlanabileceğinin de altını çizdi.

Yazılı olarak açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’de hem iç tüketime, hem de ekonomiye ivme kazandıracak olan evlilik harcamalarının, sadece tüketimi değil, üretim sektörünü de yakından etkilediğini belirtti.

2016 yılı içerisinde 594 bin 493 çiftin dünya evine girdiğini belirten Palandöken, 2016 yılındaki beklentilerin altında kalan bu rakamaın, 2017 yılında beklentilerin üzerine çıkacağını ve yaklaşık 650 bin çiftin düğün sezonu içerisinde dünya evine girmesini beklediklerini aktardı. Düğün başına yapılan masrafların ortalama olarak 30 bin Türk Lirası civarında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini belirten Palandöken, yazılı açıklamasında bu harcamaların Türkiye ekonomisine yaklaşık 19 milyar 500 milyon Türk Lirası civarında bir hareket kazandıracağını aktardı.

Düğün sezonu içerisinde yapılan harcamaların, 30 farklı sektörü direk olarak etkiledğini belirten Palandöken, sektörlerin düğün sezonu sayesinde önemli bir hareketlenme yaşadığını, hem üretim yapan sanayicilerin, hem de satış yapan esnaf ve sanatkârların önemli bir canlanma yaşadığını belirtti.