Emekli Promosyonları Ne Zaman Verilecek?

Emekli olmak için senelerini harcayan bireyler, emeklilik günlerinin başlamasından sonra bazen hüsranla karşılaşabiliyorlar. Aldıkları maaşla geçinemeyen veya ihtiyaçlarını yetiremeyen emekliler zor durumlarla karşılaşmasın diye hükümet yeni düzenlemeler getiriyor.

Emekli promosyonları için bankalarla görüşmeler yetkililerce yapılırken, emekli promosyonları ne zaman verilecek sorusu hala gündemi meşgul etmektedir. Kademelendirilen emekli promosyonları, 500-1000 lira arası, 1000-2000 lira arası ve 2000 bin lira üstü olarak kademeli şekilde değişecek.

Emekliler için verilecek olan promosyonlarda, emeklilerin maaşlarının dikkate alacağı belirtilmekteydi. 11 milyona yakın emeklinin beklediği promosyonlar hakkında gündemde hala birçok haber dolaşmaktadır. Emekliye, dul ve yetimlere banka promosyonları için sürdürülen süreç hala devam ediyor.

Sıkı bir pazarlığın sürdüğü görüşmelerin tamamlanması ve bayramdan önce ödemelerin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın yaptığı açıklamalarca daha önce de kademelendirmelerin uygulandığı belirtildi. Yüksek maaşları olan emekliler daha fazla promosyon alacak.

Emekli promosyonları için 4 ayrı tutar belirtiliyor. 500 liranın altında maaş alanlar, 500 lira ve 1000 lira arasında maaş alanlar, 1000 lira ve 2000 lira arasında maaş alanlar, son olaraksa 2000 lira üstü maaş alanlar bulunmakta. Her bir kademe için düzenlemelerce farklı bir promosyon belirlenmesi bekleniyor. Emeklilerin aldığı maaşlara göre kademelendirilecek olan tutarların da ne olacağı hala merak konusuydu. Promosyonların yıllık tutarlarının 150 lira ve 300 lira arasında olması planlalananlar arasında yer almaktadır. 3 yıllık bir promosyonun toplu ödenmesi de konuşulmakta.