Elektrikli Otomotiv Pazarı Büyüyor!

Dünya genelinde hem enerji kaynaklarının azalıyor olması, hem daha ekonomik kullanım sunması, hem de doğaya karşı olan saygının artması sebebiyle önemli bir popülerlik yakalamayı başaran elektrikli araçların satışları konusunda üçüncü çeyrek içerisinde yüzde 63’lük bir artış yaşandı.

Küresel otomotiv pazarında elektrikli motorlu araçların sahip olduğu pay her geçen gün artıyor. Üçüncü çeyreğe dair rakamlara göz atıldığında dünya genelindeki elektrikli araçlar üçüncü çeyrekte, bir önceki çeyreğe oranla yüzde 63 oranında artış yaşadı. Yıl sonunda ise elektrikli araç satış sayısı ilk defa 1 milyon adet elektrikli otomobili geçerek ilk rekor kırılmış olacak.

Temmuz – Eylül döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yüzde 63 oranında artış yaşamayı başaran elektrikli araç satışı, 287 bin adetlik satış hacmine ulaşmayı başardı. Elektrikli araç satışlarında yaşanan artış da en etkili rol Çin’de oldu. Çin tarafından güçlü bir elektrikli araç talebi sunulurken, toplam elektrikli araç satışlarının yarısından fazlası Çin’e gerçekleşti. Elektrikli araç satıları, bir önceki çeyreğe oranla da yüzde 23 oranında bir artış yakaladı.

Bloomberg New Energy Finance tarafından hazırlanan rapora göre, 2017 yılında elektrik araç satışlarının 1 milyon adet elektrikli otomobil rakamını açması bekleniyor. Yüzde 24 oranında bir büyüme yaşayan Avrupa da Çin’den sonra en fazla büyüme yaşayan ikinci pazar olma ünvanına sahip oldu. Üçüncü sırada ise Kuzey Amerika yer aldı.

Kalabalık nüfusu ile dikkat çeken Çin’de elektrikli araç satışlarında yaşanan bu yükselmenin ana sebebi olarak da elektrikli araç satışlarında uygulanan fiyat politikasının normal otomobillere oranla yüzde 40 daha ekonomik olması gösteriliyor. Bu oran, Çin hükümeti tarafından sunulan teşvik sayesinde elde ediliyor.