Emekliler Ne Kadar Ek Ödeme Alacak?

Emeklilerin 2018 Ocak ayı sonrasında alacakları maaş zammı belli oldu. Emeklilerin 6 aylık zammı belli olması sonrasında şimdi de hesaplar, ek ödeme yani vergi iadesi için yapılıyor. Yüzde 5,69 oranında zam alacak olan emekliler, bu maaşı ana maaşlarına alacaklar.

Aralık ayında gerçekleşen enflasyon sonrasında 15 milyon emekli ve memurun 2018 yılı Ocak – Temmuz ayı arasındaki 6 aylık döneminde alacakları maaşlar belli oldu. Belli olan oranlara göre SKK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5,69 oranında zam alırken, memurlar ve memur emeklileri yüzde 1,69 oranında enflasyon farkı ve bunun üzerine de yüzde 4 oranında toplu sözleşme zammı alacaklar.

Emeklilerin taban maaşlarına eklenecek olan yüzde 5,69 oranındaki zamma ek olarak yüzde 4 oranında da ek ödeme gerçekleştirilecek. Maaşa gelen bu zam ile birlikte ek ödemelerde de bir miktar artış olacak. Bu sayede emeklinin eline geçen parada iki defa artış olmuş olacak.

Örneğin Aralık ayında 2 bin Türk Lirası tutarında taban maaşı alan bir emekliye 80 Türk Lirası tutarında ek ödeme yapılıp, 2 bin 80 Türk Lirası tutarında maaş alması sağlanıyordu. Bu emeklinin çıplak maaşına yapılan yüzde 5,69 oranındaki zam ile birlikte, çıplak maaş 2 bin 113 Türk Lirası 80 Kuruş’a yükselecek. Yüzde 4 oranında yapılan ek ödemenin de 84 Türk Lirası 55 Kuruş’a çıkması sonrasında, Aralık ayında 2 bin 80 Türk Lirası olarak alınan maaş, 2 bin 203 Türk Lirası 35 Kuruş’a çıkmış olacak.