Maliye Bakanı Ağbal’dan Müjdeli Haber! Kurumlar Vergisine İndirim Yolda!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kurumlar vergisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Özel sektör için büyük bir engel teşkil eden kurumlar vergisi ilk sırada yer almak üzere gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Naci Ağbal, kurumlar vergisi ile ilgili müjdeli haberi verdi.

Hem Üretici Hem de Çalışan Kazanacak!

Stratejik sektörlerde kurumlar vergisi indirimi kapsamında bazı çalışmalar içinde olduklarını bilgisini aktaran Maliye Bakanı Naci Ağbal, yapılan indirimin hem çalışanları hem de üretenleri kazandıracağını söyledi. Oran indiriminin tek başına  firma ile sağlanan bir avantaj olmadığını söyleyen Ağbal, yapılan düzenlemelerin ülkemizin ekonomisinin kalkınması için yapılan radikal bir değişiklik olduğunu söyledi.

Resmi gazetelerde yayınlanan haberlere göre Naci Ağbal, sporcuların vergilendirmesi kapsamında da kulüplerden stopaj alınması taraftarı olduğu yazdı.

Kritik sektörlerde ülkemizdeki rekabet ortamını yükseltecek çok daha fazla reel sektör yatırımının gelmesine kapı açacak kurumlar vergisi oranlarındaki indirim çalışmaları yapılabilinir mi yapılamaz mı diye teknik seviyelerde çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, stratejik sektörlerde yatırımlara bağlı olmadan genel bir oran düzenlemesinden bahsettiklerinin bilgisini aktardı.

Asıl önemli olanın yüksek teknoloji düzeyinde üretim gerçekleştiren şirketlerin ithalatlarını sağlayan yerli üretimin artırılması olduğunu söyleyen Ağbal, stratejik sektörlerin çok önemli olduğunu söyledi. Bu sektörlerin enerji, sağlık, savunma ve güvenlik gibi sektörler olduğunu belirten Ağbal, kira gelirlerinin vergilendirmesinde gerçekleştirilen direkt olarak gider yazma modeli yerine gerçek giderlerin yazma modeline geçmek istediklerini, yüzde 25 seviyesinde olan oranın yüzde 15 seviyesine düşürülebileceğini, özel inşaatlarda da vergilendirme sistemini basit düzeye indirgeyeceklerini söyledi. Ağbal ayrıca, kurban bayramı tatilindeki emekli maaşların yatırıldığını, dul yetimlerinin ödemelerinin gerçekleştiğini anımsattı.