Bakan Zeybekciden O Sektöre Müjde! Teşvik Geliyor!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) 2017 yılında en çok ihracat gerçekleştiren üyelerini ödüllendirdiği törene katılım gösteren Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, törende ülke ekonomisi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekstil ve konfeksiyonda yatırımların teşvik kapsamına alınacağını söyleyen Zekbekci, bu konuda yakın zamanda kararnamenin açıklanacağını söyledi.

Dünyada hiçbir milletin Türkler kadar şehit vermediğini söyleyen Zeybekci, tarihten yaşadığımız döneme kadar milli davanın her anında yaklaşık olarak 7-8 milyon şehit verildiğini, Türk milletinin hiçbir zaman eğilmediğini, hiçbir zaman esir edilmediğini, bunu bilmeyenlerin Türkiye’nin geleceği hakkında kurgular yapacağını, tuzaklar kurmaya çalışacaklarını, savaşmaya kalkacaklarını söyledi. Sonunun her zaman hüsran ile sonuçlandığını söyleyen Zeybekci, tarih boyunca da her zaman hüsran ile sonuçlanacağını, sabrımızın zafiyet olduğunu söyledi.

Zeybekci: Türkiye Ekonomisinin Kalkınması için İhracat Çok Önemli

Türkiye ekonomisi kapsamında atılan adımların önemine dikkat çeken Zeybekci, ekonomi, üretim, iktisat, büyüme gibi alanlarda meydana gelen gelişmelerin ülkelerin geleceği için çok önemli olduğunu, Türkiye ekonomisinin kalkınması için ihracatın çok önemli olduğunu, geçmişte ihracat seferberliğine ilişkin olarak ilk çalışılan sektörün tekstil olduğunu, ihracatta geldiğimiz noktanın önemli seviyelerde yer aldığını, ülkemizdeki tekstil sektörünün sonunun hiçbir zaman gelmeyeceğini, farklı boyutlarda büyüyerek devam edeceğini söyledi.

Zeybekci: 5 Sene Sonra E-İhracat Olacak

Dünyadaki değişim ve dönüşümlerde de bahseden Zeybekci, ticaret alışkanlıklarından ihracata kadar pek çok şeyin değişim gösterdiğini, her sene elektronik ticaret sektöründe bir önceki seneye göre kendi içinde yaklaşık yüzde 15 oranında büyüme gösterdiğini, ortalama 5 sene sonra ise dünya ihracatının yaklaşık olarak yüzde 40’lık kısmının e-ihracata dönüşeceğini söyledi.

Türkiye’nin güçlü büyümesini sürdüreceğini söyleyen Zeybekci, ihracata ilişkin yapılan istatistikler incelendiği zaman bu sene içinde çift haneli büyüme beklendiğini, verilen teşvik belgeleri hakkında bilgi vererek, tümünün bu sene içinde yatırıma dönüşeceğini, mevcut durumda kredi başvurusu yapmış ve sonuçlanmış 125 milyar lira üzerinde yatırım teşvik belgesinin yatırımcılara verileceğini söyledi.