Altın Tahvili Sürecinde 3 Haftada 1.335 Kg Altın Toplandı!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ilk üç haftası tamamlanan altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası süreci hakkında bilgilendirme ve değerlendirmelerde bulundu. İlk 3 haftalık sürecin tamamlandığını belirten Şimşek, bu süreçte 7 bin 100 vatandaştan toplamda bin 335 kilogramlık altının yastık altından çıkartılarak Türkiye ekonomisine kazandırıldığını belirtti.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının Hazine Müsteşarlığı tarafından yeni enstrümanlar olarak sürüldüğünü belirten Şimşek, bu sürece vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiğini, bu yıl ikinci defa düzenlenen sürecin 20 Nisan 2018 tarihine kadar devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin her şehrinde şubesi bulunan Ziraat Bankası şubelerine giderek vatandaşların altınlarını teslim ederek, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası talebini iletebileceklerini belirten Şimşek, yeni ihraç dönemi kapsamında yürütülen tanıtım faaliyetleriyle birlikte reklam filmlerinin de hazırlandığını, aynı zamanda da süreç ve yatırımlar hakkında vatandaşların ve yatırımcıların bilgilenebileceği bir internet sitesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Süreç Yenilenerek Devam Edecek!

Bir önceki yıl ile birlikte yapılan toplam ihracın 683 milyon Türk Lirası değerine tekabül eden 3,8 tonluk altın olduğunu belirten Şimşek, bu ihraçlara ağırlıklı olarak kadınların yoğun bir ilgi gösterdiğini belirtti. Gerçekleştirilen bu yöntem sayesinde yastık altında atıl olarak bulunan ekonomik değerlerin Türkiye ekonomisine kazandırılmasının oldukça önemli olduğunu belirten Şimşek, bu süreçlerin yeni dönemlerde de düzenli olarak devam etmesinin planlandığını vurguladı.