İzmir’de Metrekare Fiyatları 5 Yılda 2 Katına Çıktı!

Ege Bölgesi’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olan, Türkiye’nin de en büyük üçüncü şehri olarak bilinen İzmir’de, son 5 yıllık süreçte konutlar için metrekare fiyatları yüzde 108,6 düzeyinde artış gösterdi. Yaşanan bu artış oranı, İstanbul’u arkasında bırakırken, Ankara’nın da çok ilerisinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan verilere göre 2018 yılı Mart ayı sonu itibariyle Türkiye genelinde konutlar için metrekare birim fiyatı 2 bin 151 Türk Lirası olarak kayıtlara geçti. Mart sonu itibariyle son 5 yıllık süreçte yüzde 80,2 oranında Türkiye ortalaması yükselirken, bir önceki aya oranla yaşanan yükselme de yüzde 0,6 düzeyinde gerçekleşti.

Mega şehir İstanbul’da yaşanan aylık bazdaki konutların metrekare fiyat artışı yüzde 1 seviyesinin altında gerçekleşirken, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yaşanan artış da yüzde 5,8 seviyesinde oldu.

Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir’de son dönemlerde ivmelenen markalı konut projeleri, konut fiyatlarında yaşanan yükselmeyi de önemli ölçüde artırdı. 2018 yılının Mart ayı sonu itibariyle İzmir’de yaşanan metrekare ortalama fiyatı, bir önceki aya oranla yüzde 1,4 olurken, bir önceki yılın aynı dönemine oranla yaşanan artış ise yüzde 17,3 olarak kayıtlara geçti.

İzmir’in son beş yıllık süreç içerisinde yaşadığı fiyat artışı ise yüzde 108,6 olarak kayıtlara geçti. 5 yıl önce bin 317 Türk Lirası olan metrekare fiyatları, bu yıl Mart sonu itibariyle 2 bin 748 Türk Lirası seviyesine ulaştı. İzmir, elde ettiği bu yükselme ivmesi ile İstanbul ve Ankara’yı gerisinde bıraktı.