2017 Yılında Doğalgaz ve Elektriğe Zam Yok!

Başta İstanbul olmak üzere pek çok kentte yaşanan elektrik kesintileri 1 hafta kadar sürdü ve yüksek mali kayıpları arkasında bıraktı. Özellikle ülkemizin ihracatında önemli paya sahip olan İstanbul’un sanayi bölgelerine 1 hafta süreyle verilemeyen elektrik, zararı 400 milyon Euro seviyesine kadar çıkardı.

Elektrik kesintileri pek çok ilde hayatı felç ederken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan gelen haber vatandaşa moral oldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklamaya göre 2017 yılında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında herhangi bir artış yaşanmayacak.

Siber Saldırılar Üst Seviyede!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, son dönemde yaşanan elektrik kesintilerinde iddiaların aksine elektrik arzında sıkıntı olmadığını belirterek; kesintilerin sebebinin siber saldırılar ve direkt enerji nakil hatlarına gerçekleştirilen fiili saldırılar olduğunu kaydetti.

Geçtiğimiz hafta yaşanan İstanbul başta olmak üzere elektrik kesintilerinde ana gerekçenin siber saldırılar olduğunu ve oluşan sıkıntının kısa sürede giderilerek konutlara elektrik verilmeye gayret edildiğini belirten Bakan Albayrak; bunun ardından tüm sıkıntının ortadan kaldırılarak sanayi sitelerine de elektrik verilmeye başlandığını vurguladı.

Dün yeniden ABD merkezli bir saldırı ile karşılaşıldığını belirten Bakan Albayrak, pek çok açıdan sabote girişimlerinin devam ettiğini ve elektrik alt yapısına yönelik kablo kesen kişilerle ilgili olarak da savcılık tarafından soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

İran’dan Gelen Doğalgazdaki Sıkıntıyı Çözebilecek Altyapımız Var!

İran’dan gelen doğalgazın hali hazırda azaldığına yönelik söylentilerin kısmen doğru olduğunun altını çizen Bakan Albayrak, bununla birlikte kendilerinin bu konuyu halka yansıtmadan çözebilecek kapasitede olduğunu vurguladı. Ülkemizin bunun için gerekli altyapı olanaklarına haiz olduğunu deklare eden Bakan Albayrak; İran’dan gelen doğalgazın azalması nedeniyle bazı elektrik santrallerine doğalgaz verilemediğinin de doğru olduğunu ancak bu durumun elektrik üretiminde sıkıntı oluşturmadığını açıkladı.

Bakan Albayrak 2017 yılında ne doğalgaza ne de elektriğe zam yapılamayacağını vurguladı.