2018’de Trafik Sigortalarına Yüzde 5 Zam! Ancak O 4 Şehirde Olanlar Şanslı!

Trafik sigortalarında uygulanan tavan fiyat gelecek senede devam edecek. Ancak ödemeler şehir bazında değişiklik gösterecek.

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, zorun trafik sigortasında uygulanan tavan fiyatın gelecek senede devam edeceğini açıkladı.

Sigorta şirketlerinin bu yılın ocak ile eylül dönemleri arasında toplamda yaklaşık olarak 240 milyon lira tutarında zarar ettiklerini söyleyen Şimşek, şirketlerin sermayelerinin erimemesi kapsamında azami prim tutarında bir kez olmak üzere 2018’in başında yüzde 5 oranında artış meydana geleceğini söyledi.

Araç Sahipleri Dikkat!

Ülke genelinde 7. basamakta bulunan yani en az 3 sene arka arkaya kaza yapmayan, hasarı olmayanların sigorta primlerinde 25 lira artış meydana gelecek. Bu artış ile de 490 TL olan sigorta primi 515 TL’ye yükselecek. Yeni araç sahibi olup ilk defa sigorta yaptıracak kişilerin yani 4. basamakta bulunanların sigorta primlerinde ise 45 TL tutarında artış meydana gelecek. Bunun sonucunda da 891 TL olan sigorta primi bu artış ile 936 TL’ye yükselecek. Ancak çok kazan yapanların yani 1. basamakta bulunanların sigorta primlerindeki artış ile 111 TL tutarında olacak. Bu artış ile de 2.228 TL olan prim ödemesi 2.339 TL’ye yükselecek.

Kayseri, Yalova, Erzurum ve İzmir’de yeni fiyatlar ülkenin genel ortalaması ile aynı olacak. Trafik sigortası prim ödemeleri il bazında değişiklik gösterdiği için en fazla sigorta prim artışı İstanbul’da olacak. Bu fiyatlara göre yüzde 5 oranındaki zam ile birlikte 2018’de İstanbul’da iyi sürücülerin sigorta tavanları 520 TL’den 546 TL’ye yükselecek. Sisteme yeni giren otomobiller için ödenecek sigorta prim artışı ile 47 TL olacak. Bu artış ile 945 TL olan ödeme 992 TL’ye yükselecek. Kötü sürücüler grubunda ise fiyat artışı 118 TL olup, prim ödemesi 2.480 TL’ye çıkacak.