Altın Yatırımcısı Kâr Rekoruna Koşuyor!

Son günlerde hızlı yükselen döviz kurlarına, altın fiyatları da eşlik ediyor. 167 Türk Lirası seviyesini geçen gram altın fiyatları, tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Son günlerde piyasalarda oldukça önemli hareketlenmeler yaşanıyor. Bugün itibariyle uygulanacak olan benzin zammı da bunun bir ürünü olarak ortaya çıktı. 3,94 Türk Lirası seviyelerine kadar çıktıktan sonra günü 3,92 Türk Lirası seviyesinden kapatan Dolar kuru’na, 4,80 seviyesinin üzerinde seyreden Euro kuru eşlik ediyor.

Gram Altın Fiyatları – Altın Yükselmeye Devam Edecek Mi?

Hem küçük, hem de büyük yatırımcılar için akıllarda tek bir soru işareti var: Altın yükselmeye devam edecek mi? Artan risk iştahı ve FED’in toplantı kararı öncesinde yükseliş eğilimi gösteren altın fiyatları 167,4 Türk Lirası seviyesine kadar yükseldi. Altının gram fiyatı 16.45 itibariyle bir önceki günün kapanışına oranla yüzde 0,8 oranında değer kazancı yaşayarak 167,2 Türk Lirası’ndan günü kapatırken, altının ons fiyatı da yüzde 0,9 oranında bir yükseliş elde ederek bin 232 dolar seviyesinden işlem gördü.

FED’in bu akşam yayınlanacak faiz kararına kesin gözüyle bakılıyor. 25 baz puanlık bir artış bekleyen piyasalar, aynı zamanda FED tarafından 2018 yılında yapılacak faiz artırımı sayısının da 3’ten 4’e yükselebileceğine ihtimal veriyor.

Ekonomistler, FED’in açıklamaları sonrasında gram altın fiyatları için 164 Türk Lirası seviyesinin destek konumu olarak kendini göstereceğini, 167,5 Türk Lirası seviyesinin ise direnç konumu olarak kendini göstereceğini ifade ediyor.