Bakan Varank Türkiye’nin Otomobili İçin İkinci Görüşmesini Yaptı

Türkiye’nin Otomobili CEO’su Karakaş ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirdikleri görüşmede projenin yol haritası hakkında fikir alışverişi gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, görüşme sonrasında basın mensuplarına bir açıklamada bulundu. Yapılan görüşmede Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu CEO’su Mustafa Gürcan Karakaş ile oldukça verimli bir toplantı yaptıklarını belirten Varank, açıklamasında yapılan toplantıda proje için yol haritasının değerlendirildiğini, fikir alış verişinin yapıldığını belirtirken, elektrikli olarak üretilecek olan Türkiye’nin Otomobili Projesi’nin ileri teknoloji ekosisteminde de bir öncü model olarak öne çıkacağını belirtti.

Açıklamasında projenin Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile ortaya çıktığını, projenin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yakından takip edildiğini, projenin başarılı olmasının Türkiye’nin geleceği için büyük önem arz ettiğini belirten Bakan Varank, projenin sadece bir otomobil projesinden ibaret olmadığını, yeni bir ekosistemin teknoloji alanında Türkiye’de oluşturulmasının adımı olduğunu ifade etti.

Dünya genelinde yönelimin akıllı şehirler, entegre otomobil teknolojileri gibi alanlara doğru bir eğilimin olduğunu ifade eden Bakan Varank, yapay zeka üzerine geliştirilmiş otonom sürüş algoritmalarının, akıllı şarj için gerekli alt yapıların dünya genelinde odak noktası olduğunu, bu proje sayesinde bu alanlar için de fırsatların oluştuğunu ifade etti.

Bakan Varank, Türkiye’nin Otomobili Projesi ile açılan fırsat penceresini çok iyi bir şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini, Türkiye’nin Dünya ile rekabet edebilecek güçte bir insan kaynağına sahip olduğunu, cesaretin de Türkiye’de mevcut olduğunu ifade etti.

İkili arasında gerçekleşen görüşme 1 saat sürdü.