Türkiye’nin Otomobili Projesi Şekillenmeye Başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yok mu babayiğit” çağrısına ses vererek Türkiye’nin ilk yerli otomobili projesini üstlenen şirketlerden bir tanesi olan Kıraça Holding’in yönetim kurulu başkanı İnan Kıraç, Türkiye’nin otomobili projesinde üretilecek aracın yerli otomobil olacağını duyurdu.

Türkiye’nin otomobili projesinde yer alan 5 babayiğit şirketten bir tanesi olan Kıraça Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalar gerçekleştiren TOBB Antalya Girişimcilik Kurulu’nun organize ettiği “Şirketlerde Devamlılığın Metodları” konferansına katıldı. Konferansta yaptığı konuşma esnasında yerli otomobilin içten yanmalı motor ile mi yoksa elektrikli olarak mı üretileceği konusunda birçok konuşmanın yapıldığı konuya son noktayı koyan Kıraç, yerli otomobil projesinde üretilecek aracın elektrikli olacağını ifade etti.

Yerli otomobilin hangi şehirde, hangi modelde yapılacağı konusunda birçok gündem maddesinin yer aldığını ifade eden Kıraç, kurulan 5 şirketlik grubun doğru bir grup olduğunu, Türkiye2nin her yerinde elektrikli otomobil kullanmanın mümkün olmadığını, altyapı gerektiğini, benzin doldurur gibi elektrik dolumu yapabilecek istasyonların kurulmasının gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin doğru zamanda bir atılım yaptığını, geçmiş dönemlerde yan sanayinin zayıf olması sebeple zorlanıldığını, şimdi ise yan sanayinin de oldukça güçlü olduğunu ifade eden Kıraç, birliğin müşavir bir firma seçmeye çalıştığını, seçilen firmaya göre hazırlık yapılıp, şekillendirmelerin gerçekleşeceğini, birliğin kendini kapalı duvarlar arasına almayacağını kaydetti.

Dünya genelinde otomotiv sektörü için yapılan öngörülerin, 5 yıl sonra iki şirketin diğer tüm şirketleri satın alarak, tüm otomobilleri tek başına üretmesi olduğunu ifade eden İnan Kıraç, her yıl 92 milyon otomotiv üretimi gerçekleştirildiğini ifade etti.