Bakanlıktan Balıkçılara Müjde! Destekler 2018’de de Devam Edecek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geçen sene başlattığı balıkçı teknesi destekleri bu senede devam edecek. Desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşların başvurularını 14 Eylül tarihine kadar yapmaları gerekiyor. Destek ödemeleri ise yıl sonu yapılacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 29 Mayıs tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Geleneksel Kıyı Balıkçılığının Kayıt Altına Alınması ve Desteklenmesi Tebliği hakkında açıklamalarda bulundu. Yayımlanan tebliğ dahilinde geleneksel balıkçılık avcılık yapan 10 metreden küçük ruhsatlı balıkçı teknesi olan kişilere 500 TL ile 1.000 TL arasında değişen destek yapılacağını söyledi.

14 Eylül Son Başvuru!

Balıkçılık filosunda, denizlerde ve iç sularda ticari kapsamında su ürünleri avcılığı yapmak üzere ruhsatlandırılmış 18 bin tane balıkçı teknesi olduğunu söyleyen Fakıbaba, söz konusu teknelerin ortalama olarak yüzde 10’luk kısmının gırgır ile trol diye söylenen endüstriyel balıkçı teknelerinin, geriye kalan kısmının ise 10 metreden küçük balıkçı teknelerinin olduğunu, bu kapsamda da 10 metreden küçük balıkçı teknesi olan kişilere destek verileceğini söyledi. Deniz ve iç su balıkçı teknelerinden 5 metrenin altında olanlara 500 TL, 5 ile 7,99 metre arasında olanlara 750 TL, 8 ile 9,99 metre arasında olanlara ise 1.000 TL destek ödemesi yapacaklarını, bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin ise 14 Eylül tarihine kadar il ve ilçe müdürlüklerine başvurularını yapmaları gerektiğini, ödemelerin ise yıl sonunda yapılacağını söyledi.

“Geçen Sene 8 Bin Başvuru Aldık”

Bu uygulamaya geçen sene başladıklarını söyleyen Fakıbaba, toplamda 8 bin 762 kişinin başvuru yaptığını, toplamda yapılan desteğin ise 7 milyon TL olduğunu, bu sene başvuru beklentilerinin daha yüksek olduğunu söyledi.