Başbakan’dan Dikkat Çeken Vergi Açıklamaları!

Başbakan Binali Yıldırım, vergi gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım cep telefonu görüşmelerindeki mevcut yüzde 25’lik verginin yüzde 7,5’e kadar düşürüldüğünü, ev telefonlarındaki görüşme vergisinin de yüzde 15’ten yüzde 7,5’e düşürüldüğünü ifade etti. Telefon firmalarının fiyatları düşürmemesi halinde ise devreye gireceklerini ifade etti.

2018 yılının bir tasarruf yılı olarak yaşanacağını ifade eden Başbakan Yıldırım, tasarruflara kamudan başlanacağını, hiç bir kamu kurumuna yeni araç alımı yapılmayacağını, güvenlik sebebi ile devlette yeni araç alımının olmayacağını ve aynı zamanda yüksek silindir hacimli araçların kullanım konusunda da sınırlandırmaların getirileceğini ifade etti.

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde 1.300 cc motor hacminde olan tüm araçları muaf tutarak bir uygulama gerçekleştirildiğini ve vergide yüzde 10’luk bir artış yapıldığını kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, bu sayede yüksek bedellere tekabül etmeyen araçların vergi zammından etkilenmesini de ortadan kaldırdıklarını aktardı.

Engelli otomobilleri için de 150 bin Türk Lirası’na kadar olan araçlar için hiçbir vergiye tabii tutulmadan satın alma işleminin gerçekleştirilebileceğini ifade eden Başbakan Yıldırım, kurumlar vergisinin de 3 yıllığına yüzde 20’den, yüzde 22’ye yükseltildiğini, bu yükseltmenin geçici olacağını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, aynı zamanda emlak vergisi düzenlemelerinde yapılan en fazla yüzde 50’lik artış sınırlamasını da hatırlattı. Bu uygulamanın aslında yüzde 10’u geçmeyecek şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, vatandaşların beceriksiz yöneticilerin hatalarını çekmek zorunda olmadığını kaydetti.