Sıfır Faizli 50bin TL Kredi Ödemeleri Başlıyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, Aralık ayında başvuru yapılan 50 bin Liralık KOSGEB kredisinin 230 bin kişiye ödenmeye başlanacağı açıkladı.

2016 yılının Aralık ayında başvurulan sıfır faizli, 50 bin Türk Lirası tutarında KOSGEB kredileri için Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamalarda bulundu. Gerekli şartları taşıyan tüm esnafların KOSGEB kredisinden faydalanabileceğini aktaran Palandöken, ilk etapta 15 bin kişiye verilen KOSGEB sıfır faizli krediyi, Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği talimat doğrultusunda başvuru gerçekleştiren 230 bin kişiye daha aktarılacağının müjdesini verdi.

Toplamda 48 ay vadeye tekabül eden sıfır faizli KOSGEB kredisi için ilk 12 ay boyunca kredi çekenler herhangi bir ödeme yapmayacaklar. Sıfır faizli 50 bin liralık krediden faydalanan esnaflar ödemelerini 12 ayın sonunda, üçer aylık periyotlar ile eşit taksitlerde ödemeler yaparak, 36 ay içerisinde kapatacaklar. Başbakan Binali Yıldırım’ın verdiği talimat ile ülke genelinde başvuru yapan 230 bin esnafın bu krediden faydalanacağını aktaran Palandöken, bu kredi sayesinde esnafın rahat bir nefes alacağını, esnafın rahatlaması ile birlikte piyasaların da tekrar canlanacağını dile getirdi.

Kredi başvuru aşamasında teminat sıkıntısı yaşayan esnaflar için de açıklama yapan Palandöken, sıfır faizli KOSGEB kredisi için, KOSGEB’in Kredi Garanti Fonu ile protokol imzalaması sonucunda esnafların bu fondan faydalanabileceğini de aktardı.

2016 Ocak ayında başvuruları tamamlanan sıfır faizli KOSGEB kredisi için 230 bin esnafa yapılacak olan ödemeler de önümüzdeki günlerde başlayacak.