Kendi Elektriğini Üretip, Fazlasını Satandan Vergi Alınmayacak!

Maliye Bakanlığı oldukça önemli bir çalışmaya imza atıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamada, yeni dönemde çatısında elektrik üretimi gerçekleştirecek ailelere destek verileceği ifade edildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, binalaların çatılarına ve cephelerine kurulacak olan güneş panelleri vasıtasıyla üretilecek olan elektriğin satış aşamasında vergi kolaylığı sağlanması yönünde talimat verdiğini ifade etti. Bakan Ağbal, düzenlenmesi konusunda talimat verdiği düzenlemenin torba yasaya yetiştirilmesi yönünde çalışmaların yapılacağını belirtti.

Bakanlar Kurulu tarafından uygun bulunması halinde düzenlenmenin torba yasaya eklenebileceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan düzenleme vasıtasıyla, binaların çatılarında ve cephelerinde monte edilecek olan güneş panelleri vasıtasıyla üretilecek olan elektrikten, ihtiyaç fazlası olan kısmının enerji arzı ihtiyacı konusunda önemli bir katkı sağlayacağını, bunun Maliye Bakanlığı için de önemli bir nokta olduğunu ifade etti.

Bakanlar Kurulu Uygun Görürse Torba Yasada Yer Alacak

Vatandaşın ihtiyaç fazlası elektriğin satışı konusunda faturalandırma yapması, beyanname düzenlemesi gibi konularda zor bir durum yaşayacağını ifade eden Bakan Ağbal, bu durumda vergi politikası için yeni bir düzenlemenin getirilmesinin, vergiden istisna tutulmasının gerçekleştirilmesi için düzenleme talimatı verdiğini ifade etti.

Değerlendirmek, Vergiden Daha Önemli

Yapılacak olan çalışmanın, EPDK’nın düzenlemesine destek niteliği taşıyacağını ifade eden Bakan Ağbal, yapılan düzenlemede mevcut olan 10 kilovata kadar izin için gerekli talimatı ilettiğini, uygun görülmesi halinde de gelecek torba yasada yer alacağını ifade etti. Bakan Ağbal, açıklamalarında kaynakların en iyi şekilde değerlendirildiğini, bu açıdan EPDK düzenlemesine destek sunulmasının vergi elde edilmesinden daha önemli olduğunu ifade etti.

Acil nakit ihtiyaçlarınızı çözüme kavuşturabilmek adına kredi kampanyalarını inceleyebilirsiniz.