Binlerce Emekliye İkramiye Ödemeleri Bu Ay Tamamlanacak!

Çalışma süresi 30 yıldan fazla olan 253 bin memur emeklisine yapılacak olan ikramiye ödemeleri, bu ay sonunda tamamlanmış olacak.

Kamuda ve kamu kurumlarında 30 yıldan uzun bir süre çalışan ve sonrasında emekli olan memur emeklilerine yapılacak olan ikramiye ödemeleri bu ay sonunda tamamlanacak. Yapılacak ödemeler tam 252 bin 476 kişiye gerçekleştirecek iken, toplam ödeme miktarı 1 milyar 110 milyon Türk Lirası olarak kayıtlara geçti.

Kadroya Geçenlere Yüzde 150 Promosyon Ödemesi!

Taşerondan kadroya geçenlere ise 1,5 kat promosyon ödemesi yapılacak. Son 3 yıl sürecinde primlerini zamanında ödemiş olup, sonrasında zor duruma düşen işletmelerin, şirketlerin ve esnafların talepte bulunmaları halinde de ödemeler için kolaylık sağlanırken, taşerondan kadroya geçenlere de aldıkları maaşların 1,5 katı kadar promosyon ödemesi gerçekleştirilecek!

2017’de Hangi Destekler Yapıldı?

2017 yılında yaklaşık 10 milyon sigortalı çalışan vatandaş için 1 milyon 600 bin işyerine asgari ücret desteği gerçekleştirildi. 2016 yılında 500 adet, 2017 yılında ise 660 adet geri ödeme kapsamına alınırken, ilaçların geri ödeme listesindeki ilaç sayısının da 8 bin 200 adete ulaştığı bilgisi verildi.

Genel Sağlık Sigortası prim ücretleri de 2017 yılında 53 Türk Lirası’na sabitlendi. Bu sabitlenme ile birlikte de 6,5 milyon vatandaşın sahip olduğu 8,5 milyar Türk Lirası’na tekabül eden borcunun tahsilatından da vazgeçildi.

2017 yılında hayata geçirilen çalışmalardan bir tanesi de, evde sigortalı olarak yardımcı çalıştıran işverenlere kolaylık getirilmesi oldu. Kolay işverenlik sistemi sayesinde kapıcılık işe başlanıp, işyerlerinde de geçiş yapıldı. Toplamda 30 günden eksik çalışanların eksik gün nedenleri için de belge yerine, beyanla bildirim sistemi hayata geçirildi.