Borç Yapılandırmasında Peşin Ödeme Yapacaklar İçin Bugün (30.11.2016) Son Gün!

6736 sayılı „Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun“ kapsamında 6,3 milyon borçlu vatandaşın 4,8 milyonu 77,6 milyar Türk Lirası tutarındaki borcunu yapılandırdı. Yapılandırma süresi geçtiğimiz hafta Cuma günü sona erdi. Borçlarını yapılandıranlar ve taksitle ödemek isteyenlerin haricinde bir kısım vatandaşımız da yapılandırdığı borcunu peşin ödeme yolunu seçti. Peşin ödeme yapmayı seçen vatandaşlar için bugün son gün!

Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamaya göre; borçlarını hali hazırda yapılandırmış ve yapılandırma sırasında peşin ödemeyi tercih etmiş vatandaşlardan şimdiye kadar 7 milyar 500 milyon Türk Lirası tutarında tahsilat yapıldı.

Peşin ödemeyi tercih eden vatandaşlar için bugün son gün ve ödemelerini bugün içerisinde yapmayan vatandaşlar; yapılandırma ile edindikleri haklardan feragat etmiş sayılacaklar. Vergi dairelerindeki yığılmaları engellemek adında vergi daireleri bugün de fazla mesai yapabilecek. Vatandaşlar saat 21’e kadar vergi dairelerine ödemelerini yapmak için başvurabilecek.

Taksitlendirenler İçin „2 Taksit“ Kuralı Var!

Peşin ödemeler için sağlanılan avantajlardan yararlanarak devlete olan borçlarını ödemek isteyen vatandaşlar için bugün son gün olurken; yasa kapsamında borçlarını taksitlendiren vatandaşlar için ise bugünün bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

6736 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun“ kapsamında borçlarını taksitlendiren ve taksitli şekilde borçlarını ödeyecek olan vatandaşlar ise ödemelerini aksatmadan yapmak durumunda. Zira yasa kapsamında konulan 2 ay sınırı ile; borcunun taksitlerini 2 ay ödemeyen vatandaş, yapılandırmadan doğan haklarını kaybedecek.

Yapılandırmadan doğan haklarını kaybeden vatandaşın başvuru süresi dolduğu için yeniden taksitlendirme olanağı bulunmuyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılan açıklamaya göre peşin ödeme seçeneğini tercih eden vatandaşların bugün vergi dairelerine yoğun başvurusu söz konusu. Ödemeler saat 21’e kadar vergi dairelerinden yapılabilecek. Vatandaşlar, karşılaştıkları aksaklıkları Gelir İdaresi Başkanlığı’na bildirebilecek.