BRICS Görüşmelerinin Olumlu Etkileri Gelecek Dönemde Görülecek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan, hem iş dünyasını, hem de ekonomi gündemini değerlendirdi. Kaan, Dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki konumu hakkında da görüşlerini ifade etti.

MÜSİAD Başkanı Kaan, Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki değerinde 4,30 Türk Lirası gibi bir konumun olduğunu, bu konumdan üzerini köpük olarak nitelendirdiklerini, iş dünyasının son dönemlerde ihracat açısından çok önemli bir yerde olduğunu ifade ederken, Dolar’ın 2018 yıl sonu tahmini olarak da 5 Türk Lirası seviyesini beklediklerini ifade etti.

Faiz oyunları ile piyasalarda değişiklik yapılmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Kaan, ABD’nin start verdiği ticaret savaşlarının da Türkiye’ye fayda sağlayacağını, ülkelerin ve şirketlerin bu savaş dönemlerinde hem ekonomik olan, hem de köprü pozisyonu gören alanlara yatırım yapmayı tercih ettiklerini ifade etti.

ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimler hakkında da değerlendirmelerini ileten Kaan, ABD’nin Türkiye’ye sürekli bir dayatma ile geldiğini, bunu yapmaması gerektiğini, bu olayların Türkiye ekonomisi için büyük bir sıkıntı yaratacağını düşünmediğini, Türkiye ekonomisinin kendinden emin bir duruşu olduğunu ifade etti.

Açıklamasında Türkiye’ye yatırım yapan ülkeler arasında liderin ABD olduğunu, yaşanan gerilimlerin gereksiz olduğunu vurguladı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika’da gerçekleştirdiği BRICS görüşmeleri hakkında da görüşlerini bildiren Kaan, Afrika ile ticaretlerin artacağı bir döneme girileceğini, BRICS’e Türkiye’nin özel davetli olarak katıldığını, bu zirveden elde edilen artıların yakın dönemde Türkiye ekonomisine de yansıyacağını ifade etti.

Kaan, BRICS ülkelerinin dünya genelindeki ticaretin yüzde 60’ına yakınını karşıladığını belirtti