Bu Hafta Dolar Ne Durumda Olacak?

Geçtiğimiz günlerde Amerika Birleşik Devletleri’nde açıklanan tarım dışı istihdam verileri, beklenen sonuçları karşılayamadığı için dolar kuru dünya genelinde değer kaybetmeye başladı. Bu durum Dolar’ın Türk Lirası karşısında 2017 yılının en düşük düzeyine ulaşmasına ortam yarattı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından idame ettirilen para politikalarının sıklığı sebebiyle Türk Lirası, Amerikan Doları karşısında dik bir duruş sergilemiş, zaman zaman yükselmeler yaşasa da genel eğilimi düşüş yönünde göstermeyi başarmıştı. Amerika Merkez Bankası (FED) tarafından yapılan faiz artırımı gibi uygulamalar döneminde yukarı yönlü seyir izleyen Dolar, devamında Merkez Bankası’nın akılcı hareketleri ile düşüş yönünde seyir izlemeyi başarmıştı.

En Son Aralık’ta!

En son 27 Aralık 2017 tarihinde 3,51 seviyelerinde olan Dolar, geçtiğimiz haftanın kapanışında tekrardan düşüşe geçerek, 2017 yılı içerisindeki en düşük seviyesine gerilemeyi başardı. Analistler, yeni haftada doların 3,50 ila 3,53 Türk Lirası banında seyir edeceğinin tahminlerini sunarken, 5 Haziran Pazartesi itibariyle doların hangi yönde hareket edeceği hem büyük yatırımcılar, hem de küçük yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Gözler Referandum Sonrası Uygulanan Reformlarda!

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilen referandum sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomik anlamda birkaç müdahelede bulunmuş ve bakanlıklardan 6 aylık eylem planları hazırlamasını talep etmişti. Bakanlıklar tarafından teşvik, destek ve kalkınma odaklı hazırlanan eylem planları ile birlikte gözler referandum sonrasında uygulanan ve uygulanması yönünde hazırlık yapılan reformlara çevrildi.