Canikli’den Beklenen Kıdem Tazminatı Hakkında Açıklama Geldi!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kıdem Tazminatı Fonu düzenlemesinde sona gelindiğini, işçilerin ve çalışanların kazandıkları haklarda en ufak bir geri dönüş olmayacağı konusunda bilgi verdi. İşte tüm detaylar!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugün İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nin aylık olağan toplantısına katıldı. Toplantıda söz alarak konuşan Canikli, meclis üyelerine hitap ettiği konuşmasının içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında detaylı bilgiler verirken aynı zamanda Türkiye’nin güncel siyasi ve ekonomik durumu hakkında da önemli değerlendirmeler yaptı. Başbakan Yardımcısı Canikli’nin diğer bir gündem maddesi ise Kıdem Tazminatı Fonu‚ydu.

Anayasada yapılacak olan değişikliğin, en büyük etki alanının ekonomik olacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, referandum öncesi sistem içerisinde bir takım çatışmaların meydana geldiğini ve sürdürülebilirlik alanında sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Eski sistem içerisinde kararlı ve istikrarlı bir karar alma mekanizmasının hasarlı olduğunu belirten Canikli, referandumdan evet oyunun çıkması ile birlikte kabul edilen yeni sistem sayesinde bu sorunların ortadan kalkacağını ve artık güçler ayrılığının güçlenebileceğini belirtti. 

Canikli, Varlık Fonu ve Bireysel Emeklilik Fonu ile birlikte Türkiye’de hizmet veren bankaların üzerinde olan finansman yükünün hafifletilmesi ve dağıtılması konusunda kararlı olduklarını belirtirken Kıdem Tazminatı Fonu için de artık sona gelindiğini belirtti. Kıdem Tazminatı Fonunun üretim ve sanayi sektörü içerisinde yer alan gizli tehdit, gizli yük ve korkuyu artık ortadan kaldıracağını belirten Canikli, Kıdem Tazminatı Fonu ile sektörlerde önemli bir hareketlenme beklediklerini aktardı.