En Ekonomik Trafik Sigortası Hangisi?

Araç sahibi olup trafikte faal olarak bulunan herkes, zorunlu trafik sigortasını yaptırmak ile yükümlüdür. Bu sigortanın ücretini belirlerken, her sigorta şirketi kendi fiyat politikaları doğrultusunda farklı farklı fiyat teklifi sunarlar. Fakat sigorta şirketleri tarafından verilen teklifler genellikle yüksek fiyatlara sahip olduğu için genellikle araç sahipleri en ekonomik sigorta hangisidir sorusuyla bir arayış içerisinde giriyor.

Zorunlu trafik sigortası fiyatları için, getirilen düzenleme ile illere, ilçelere, araçlara, araçların kullanım şekillerine ve sürücülerin geçmişteki hasarlarının kayıtlarına göre değişiklik göstermek ile beraber net bir fiyat vermek, en ekonomik sigorta budur demek mümkün değildir. Fakat yapılan araştırmalar neticesinde bu konuda en uygun sigorta teklifi veren iki firma karşımıza çıkmaktadır.

Ziraat Bankası Zorunlu Trafik Sigortası 

Ziraat bankası zorunlu trafik sigortası, her türlü trafik kazalarında meydana gelebilecek ve 3’ncü şahıslara verilecek olan maddi hasar ya da tedavi masraflarına yönelik zararları karşılayan en uygun şartlarda yapılan sigortalardan biridir.

Ziraat bankası, devlete bağlı olan bir banka olması sebebi ile, vermiş olduğu sigortacılık hizmetlerinde yasaları uygulamayan bir sisteme sahiptir. Bu nedenle de zorunlu trafik sigortasına getirilen tavan fiyat uygulamasına uyarak en uygun araç sigortasını Ziraat Bankası sağlamaktadır.

PTT Zorunlu Trafik Sigortası 

PTT’nin hizmet vermiş olduğu alanlardan bir diğeri de sigortacılıktır. Bütün sigorta işlemlerinizi halledebileceğiniz PTT, araç sigortasında en uygun teklifi veren bir diğer firmadır. PTT’de Ziraat Bankası gibi devletin zorunlu trafik sigortasında gerçekleştirmiş olduğu indirim ve düzenlemeleri uygulayarak, araç sahiplerine en uygun sigorta teklifinde bulunmaktadır.

Bu nedenle aracınız için sigorta yaptıracağınız zaman Ziraat Bankası ve PTT’den teklif almadan sigortanızı yaptırmamanız önerilir.