Enflasyon Açıklandı! Memurlar Gözünü Haziran Çevirdi!

Memurlar, haziran ayında fiyatların sabit kalması nedeniyle ya da yüzde 2,39 seviyesinde daha az düşmesi nedeniyle temmuz ayında enflasyon farkı temin edecekler.

Memur ve Emeklilerin Gözü Haziran Rakamlarında

Toplu sözleşme kapsamında, 2018 yılının 2. Yarısında devlet memurları ve emekli vatandaşlar yüzde 3,5 oranında zam alacaklar. Memur ve emeklilerin gözü bu yılın ocak ile mayıs dönemleri arasında enflasyonun yüzde 6,39 seviyesine çıkması sonrasında, enflasyon farklı için haziran dönemi rakamlarında.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) bugün açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına da baz teşkil eden Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), mayıs döneminde yüzde 1,62 oranında artış gösterdi. Söz konusu veri bu yılın ocak ile mayıs dönemleri arasında ise yüzde 6,39 olarak açıklandı. Bunun sonucunda ise 5 aylık süreçte, bu yılın ilk yarı dönemi için maaşlara yapılan yüzde 4’lük zam oranının üzerine çıkıldı. Bu durum ise yüzde 2,39 oranındaki enflasyon farkını meydana çıkardı.

Temmuz döneminde açıklanacak olan haziran ayı enflasyon verileri eksi 2,39 yahut bu rakamdan çok daha az çıkması durumunda memur, memur emeklileri ve memur sözleşmelilere enflasyon farkını temin edecekler. Haziran döneminde TÜFE oranı sabit kalmış olsa bile enflasyondan kaynaklı olarak meydana gelen yüzde 2,39 oranında fark maaşlara yansıyacak. Devlet memurları, memur emeklileri, geçici personeller, sözleşmeliler, hem zamlı maaşlarını hem de enflasyon farkını 15 temmuz tarihinde alabilecekler. Toplu sözleşme kapsamında enflasyon farklı 6 aylık süreçler halinde hesaplanıyor. Bu yılın haziran döneminde TÜFE geçen yılın sonuna kıyasla 6 aylık değişim oranı yüzde 4 seviyesinin üzerine çıkarsa memurlar enflasyon farkını alabilecek.