Esnaflara İşyeri Satın Alma Kredisi Müjdesi, Bankalara Faiz Uyarısı!

Başbakan Binali Yıldırım, gün içerisinde Ak Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada oldukça önemli açıklamalarda yaptı. Başbakan Yıldırım’ın gündeminde bankaların uyguladığı yüksek faiz oranları vardı.

Partisinin grup toplantısında konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, konuşması esnasında oldukça önemli müjdeler verirken, aynı zamanda bankalara da uyarıda bulundu. Esnaflar tarafından kullanılan ‚işletme kredisi‘ için üst sınırın 150 bin Türk Lirası’ndan 200 bin Türk Lirası’na çıkartılması yönünde çalışmalar olduğunu duyuran Başbakan Yıldırım, aynı zamanda iş yerini satın almak isteyen her esnafa da 500 bin Türk Lirası’na kadar 10 yıl vadeli kredi olanağı sağlanacağını kaydetti.

2002 yılında 5 bin Türk Lirası olan esnaf kredi sınırının günümüzde 200 bin Türk Lirası’na çıktığını ifade eden Başbakan Yıldırım, faiz konusunun Türkiye’nin sahip olduğu ekonomi ile orantılı olmadığını ifade etti. 

Türkiye’nin sahip olduğu büyüme oranının yüzde 5 üzerinde olduğunu ifade eden Başbakann, hem küresel, hem de yerel yatırımların önemli bir artış yaşadığını, bu durumlar içerisinde bankaların faizleri halen yüksek tutmasının hiç bir izahının olmadığını ifade etti. 

Bankaların uyguladığı faiz oranlarının hükümetin birinci derecen öncelikli maddeler arasında yer aldığını kaydeden Başbakan Yıldırım, 900 adet kooperatifin kredi kullanabildiğini ve esnaflara uygulanan işletme kredisi sınırının 150 bin Türk Lirası tutarından 200 bin Türk Lirası’na kadar çıkartıldığını aktardı.