Fiat Chrysler İle Hyundai Ortaklık Görüşmelerine Başladı!

Fiat Chrysler ile Hyundai teknoloji alanında bir ortaklık kurabilmek adına görüşmelere başladı!

Fiat Chrysler ile Hyundai arasında teknoloji alanında bir ortaklık kurulması adına iki büyük otomotiv devi görüşmelerin başladığını duyurdu. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Fiat Chrysler CEO’su Sergi Marchionne teknoloji konusunda ortak çözümler üretmek için bu görüşmelerin yapıldığını ifade etti.

İtalya ve Almanya merkezli olan otomotiv devi Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Güney Kore menşeili otomotiv devi olan Hyundai arasında teknoloji odaklı bir ortaklık kurulabilmesi adına görüşmelere başlandığı duyuruldu. Konu hakkında bir grup gazeteciye açıklamalarda bulunan Fiat Chrysler CEO’su Sergioo Marchionne, mevcut düzende bazı parçaların Hyundai’den tedarik edildiğini, bu görüşmeler sonucunda bir neticeye varılıp, varılmayacağı konusunda konuşmak için henüz erken olduğunu, yapılan görüşmelerin ağırlıklı olarak şanzıman ve hidrojen alanlarında olduğunu dile getirdi.

Yapılan görüşmeler için henüz resmi bir şekilde duyuru yapılmayacağını da dile getiren CEO Marchionne, gazeteciler tarafından yöneltilen “Bu görüşmelerden birleşme kararı çıkar mı?” sorusunu da öyle bir düşüncelerinin olmadıklarını, bu konuda fikir yürütmek için erken olduğunu ifade etti.

Fiat Chrysler Automobile (FCS) 2015 yılından bu yana geçen süreçte oldukça sık bir şekilde farklı şirketler ile birleşme iddialarında yer aldı. Bu iddiaların ana sebebi de CEO Marchionne’nin yaptığı görüşmelerin gidişatı olarak gözüküyor. Görev süresini 2019 yılının Nisan ayında doldurması planlanan 65 yaşındaki Sergioo Marchionne’nin devam eden süreçte tekrar görev alabilmek adına 2022 yılına kadar olan süreç için yeni bir görev planı üzerinde çalıştığı, hazırlanan bu planın da 2018 yılının ikinci çeyreği içerisinde duyurulmasının beklendiği ifade ediliyor.