Girişimcilere Müjde! Başbakan Yardımcısı Açıkladı: Devlet Desteği Yolda!

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, çok yakın bir dönemde girişimcilere yönelik bir devlet desteğinin sunulacağını açıklarken, sunulacak olan destek hakkında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz hafta istifa dedikoduları ile gündeme gelen Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, görevine tüm hızıyla devam ediyor. Girişimcilere yönelik olarak devlet tarafından sunulacak olan yeni bir destek için kararın başbakanlığa gönderilme aşamasına gelindiği müjdeleyen Şimşek, sunulacak destek hakkında bilgilendirme gerçekleştirdi.

Devlet cephesinden girişimcilere yeni bir desteğin daha sunulacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu destek kapsamında yenilikçi fikirlere ve teknoloji odaklı olan girişimlere Hazine Müsteşarlığı’na ait Girişimcilik Sermayesi Fonları’na doğrudan kaynak aktarımı sağlanması adına imkân verilen kararın Başbakanlık’a gönderilmesi aşamasına gelindiğini belirtti.

Melek Yatırımcılar projesi ile girişimcilere sunulan devlet desteği konusunda ilk adımların atıldığını hatırlatan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, şimdi de Girişim Sermayesi Fonları’na destek verilebilmesi için fonların fonu olarak isimlendirilen bir sistemin faaliyete geçirildiğini, bu sistem sayesinde artık girişimcilerin vatandaşlardan fon toplayabileceklerini, sistemin yasal alt yapısının tamamlanmış olduğunu, sırada Bakanlar Kurulu tarafından alınacak olan kararın Başbakanlık’a teslim edilmesinin yer aldığını belirtti.

Düzenleme ile birlikte girişimciler için 2 milyar Türk Lirası tutarında fon aktarımının mümkün olacağını vurgulayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, 2023 yılına kadar olan süreçte Hazine Müsteşarlığı tarafıdan fonlara taahhütte bulunmak şartıyla aktarımın sağlanmasının mümkün olacağını, bu düzenleme sayesinde de 2023 yılına kadar olan 5 yıllık süreçte 4 milyar Türk Lirası tutarındaki bir katkının sisteme girmiş olacağını belirtti.