İhracat Hedefinde Vites Yükseltildi: Yeni Hedef 170 Milyar Dolar’ı Aşmak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci gün içerisinde bir otelde düzenlenen Uluslararası Fuarcılık Çalıştayı’nda katıldı. Bu çalıştayda yaptığı konuşmada ihracat rakamlarını değerlendiren Bakan Zeybekci, yıl sonu hedefinin 170 milyar Dolar seviyesini aşmak olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gün içerisinde katıldığı Uluslararası Fuarcılık Çalıştayı’nda hem ihracat rakamlarını, hem de ekonomi gündemini değerlendirdi. Konuşmasında fuarcılığın ticaret için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bakan Zeybekci, bu konuda sunulan desteklerin devam edeceğini belirtti. Bir önceki yıl Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen desteklerin yüzde 22’lik bir kısmının fuarlara verildiğini vurgulayan Bakan Zeybekci, bu rakamın 450 milyon Türk Lirası olduğunu, yurt dışında 2 binden fazla fuarı desteklediklerini, yurt içindeki destek verilen fuar sayısının 25 adet olduğunu, fuarlara katılım sağlayan tüm sektörleri de direk olarak desteklediklerini belirtti.

Türkiye’nin kültürüne uygun bir fuar sistemi oluşturması gerektiğinin altını çizen Bakan Zeybekci, 1,5 milyar nüfusa erişebilecek bir güçte olunduğunu, son 3 ayda ihracatın en fazla Afrika bölgesinde artırıldığını, bu artışın yüzde 22 seviyesinde olduğunu belirtti. Asya ülkelerine gerçekleştirilen ihracatın yüzde 20 düzeyinde, Avrupa ülkelerine gerçekleşen ihracatın ise yüzde 17 düzeyinde bir artış yaşadığını vurgulayan Bakan Zeybekci, sadece Ortadoğu bölgesinde hedeflerin tutturulamadığını belirtti.

Mart ayında elde edilen ihracat rakamlarının tarihin en büyük ihracat rakamları olduğunun altını çizen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ocak ayında 158 milyar Dolar, şubat ayında 159 milyar dolar olan yıllık ihracat seviyesinin, Mart ayı itibariyle 160 milyar Dolar olduğunu, yıl sonu hedefinin de bu kapsamda 170 milyar Dolar seviyesine yükseltildiğini belirtti.