İkinci El Otomobil Alacaklara Uyarı!

İkinci el piyasası, hem ÖTV, hem de kur artışlarının sıfır kilometre otomobil fiyatlarına yansıması sebebi ile bir canlanma yaşayarak, 2017 yılı içerisinde 6 milyon adet ikinci el otomobil satışına ortam yaratabilir.

Online bir ikinci el otomobil satın alma platformu olan ikinciyeni.com’un bünyesinde yer alan Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, ÖTV ve kur artışı oranlarının ikinci el otomobillere olan talebi artıracağını belirtti.

İkinci ele olan rağbetin 2017 yılı içerisinde artış göstermesini beklediklerini belirten Maraş, hem ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) hem de döviz kuru bağlamında yaşanan artışlar sebebi ile, fiyatlarda yüzde 20 oranında bir artış olmasının tüketicileri ikinci el piyasasına yönlendireceğini belirtti. Bahsi geçen yükselme sebepleri ile birlikte bir ailenin kullanabileceği sıfır kilometre otomobillerin 100 bin Türk Lirası’nın üzerine çıkması, ikinci el otomobillere olan rağbetin artıracağının habercisi olarak yorumlandı.

Çelik Motor Genel Müdürü Özgür Maraş, Türkiye’deki otomotiv sektöründeki sıfır kilometre otomobillerin 1 milyon kapasitesinde bir pazar olduğunu belirtirken, ikinci el piyasasının 5 – 6 milyonluk bir kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl içerisinde kur ve ÖTV artışı sebebi ile 2016 model bir çok aracın satıcı firmaların elinde kaldığını belirten Maraş, bu otomobillerin daha ucuz fiyatlar ile 2017 yılının başında satıldığını, firmaların stoklarını eritmek amacı ile ucuz yollu sattığı bu otomobillerin de artık ikinci el piyasasında olduğunu, bu yüzden ikinci el otomobil sektörünün her zaman sıfır kilometre otomobillerden daha aktif olduğunu belirtti.