Katar İhracatında 15 Günde 32.5 Milyon Dolar!

Körfez ülkeleri tarafından Katar’a uygulanan ambargo sonrasında Türkiye, Katar’ın temel ihtiyaçlarını karşılamak için kolları sıvaması ile ihracatta yüzde 300’lük bir artış oldu. 5 – 21 Haziran tarihleri arasında, Katar’a tam 32,5 milyon dolar seviyesinde ihracat gerçekleştirildi.

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Körfez ülkeleri ve Katar arasında yaşanan ambargo sorunu sebebiyle, Türkiye’nin Katar’a yaptığı ihracat için önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, yaptığı açıklamalarda 5 ila 21 Haziran tarihleri arasındaki 15 günlük süreçte Katar’a yaklaşık 32,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini belirtirken bu ihracatta gıda sektörünün payının 12,5 milyon dolar olduğunu belirtti.

Fitch Ratings Türkiye Notunu Yükseltmeli

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanna hain darbe girişimi sonrasında Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunda düşürme yaptığını belirten Tüfenkci, geçtiğimiz hafta Fitch Ratings’in Türkiye’nin 2017 yılı için büyüme tahminlerini yükselttiğini hatırlattı. Darbe girişimi sonrasında yapılan kredi notu düşürme işleminin acele verilmiş bir karar olduğunu belirten Bakan, kısa zamanda Fitch Ratings’in Türkiye’nin kredi notunu tekrar yükselteceğini beklediklerini belirtirken, uluslararası düzeydeki yatırımcıların beklentilerinin de bu yönde olduğunun bilgisini verdi.

Referandum Sonrası TL Yükselişte

16 Nisan’da gerçekleştirilen referandum sonrasında Türk Lirası’nın ivmeli bir şekilde değer kazanmaya başladığını ve son günlerde Dolar’ın en düşük seviyeden seyrettiğini belirten Tüfenkci, Türk Lirası’nın kaazndığı değer ile birlikte gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında olumlu bir ayrışma yaşadığını da belirtti.